Bir dizi ziyaret için Adıyaman'a gelen Başbuğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye olarak coğrafyanın zor bir coğrafya olduğunu söyledi.

"Tabi şuanda terörle mücadele diyoruz. Sınır ötesinde operasyonlar yapıyoruz. Elbette bu da maalesef var"diyen Başbuğ, şöyle konuştu:

"Bu Türkiye’nin diğer konuları içinde yakinen ciddi şekilde ilgi içinde girmesi o konular üzerinde yoğunlaşmasından fırsat bulan her zaman fırsatçılar olacaktır. Bu fırsatçılardan bir tanesi de maalesef bazen göklere çıkarttığımız komşularımız, işte yapıyorlar bunlar. Egedeki durum antlaşmalar ile çizilmiştir. Lozan antlaşmasıdır. Adaların durumu Paris antlaşması var. Türkiye’nin Lozan antlaşması ile Ege'de kazandığı hakları sonuna kadar koruması lazım. Müdafaa etmesi lazım"

- MAALESEF SESSİZ KALINDI

Adalar konusunda sessiz kalındığını belirten Başbuğ, "Son yıllarda bu konularda maalesef biraz sessiz kalındı, pek hareket edilmedi. Biz söyledik, bari nota verin, sert bir nota verin. Bakın bugüne kadar bir nota verildiğini duyamadım. Özellikle uluslararası ilişkilerde antlaşmalardan dolan haklarınızda zamanı iyi kullanmamız lazım. Zamanında reaksiyon göstermeniz lazım. Göstermezseniz karşı tarafı güçlendiriyorsunuz. Zamanında tepki göstermeniz lazım. Özellikle Ege'de son yıllarda tepki göstermekte ben biraz geç kalındığını, daha önce de söyledim. Bugünde de söylemek durumdayım. Haklarımız korunmalıdır. Sonuna kadar korunacaktır"şeklinde konuştu.    

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha