Acısıyla, tatlısıyla koskoca bir yılı daha geride bıraktık. Bir yıl önce beraberinde pek çok güzel şeyi getirmesini dileyerek, yeni yıla girmiştik. Ama 2016 yılı ne yazık ki hiç güzel bir yıl olmadı. Birey olarak baktığımda da, aile efradından ve yakın çevremden kayıplar verdiğimiz kötü bir yıl oldu. Dünyadaki savaşlarda, doğal afetlerde binlerce insan öldü. Güzel vatanımda düzenlenen terör saldırılarında yüzlerce masum vatandaş, asker, polisimiz hayatını kaybetti. Ülkemiz sınırları içinde ve dışında pek çok askerimiz şehit düştü. Bir darbe girişimi yaşadık.

                Beni tanıyanlar bilir, politik yazılar yazmayı sevmem. Tabii ki benim de bir siyasi görüşüm var, herkesin de olmalı. Ama hepimiz aynı tarzda düşünmek zorunda değiliz, olmamalıyız da zaten . Farklılık bana göre zenginliktir. Ama hemfikir olmamız gereken bir konu var; Birlik ve beraberliğimizi korumak. Batı dünyası tarih boyunca bizi bölüp parçalamaya uğraşmış ve uğraşmaya devam edecek. Bunun sebebinin batının Osmanlı’ya duyduğu öfke olduğunu zannederdim ama sadece bu değilmiş. Öfkenin sebebi çok daha eskilere, Hun İmparatoru Atilla’nın Orta Avrupa’ya kadar gelmesine dayanıyormuş. O zamandan bu yana Batı dünyasının, daha doğrusu Hıristiyan aleminin biz Türklere alerjisi var. Rahmetli babam Batı Trakya’da yaramazlık yapan çocukların ‘’Seni Türklere veririm. ‘’ diyerek korkutulduklarını söylerdi.  Bir yerde de İncil’in içinde Türkler’den korunma amaçlı bazı bölümler olduğunu okumuştum.
                Sonuçta; Bizler toplum olarak farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp, birbirimize kenetleneceğiz. Başka vatanımız yok, bölünürsek yok oluruz. Gidecek başka bir yerimiz yok. Suriyelilerin durumunu görüyoruz.
                Geçenlerde bir yerde okudum çok hoşuma gitti. ‘’Yeni yıl senden hiçbirşey getirmeni istemiyorum, yeter ki sevdiklerimi alma. ‘’ diyordu.
               Hepinize öncelikle sağlık, kayıplarınızın sadece maddi olduğu, sonraki günlerde bu kayıplarınızın kazanıma dönüştüğü, tüm beklentilerinizin gerçekleştiği mutlu bir yıl diliyorum.Kısaca yeni yıl dünyada savaşların bittiği, yurdumda ve tüm dünyada barış ve huzurun hakim olduğu bir yıl olsun. Yeni yılınız kutlu olsun.