Gölbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim gören 221 öğrenciye, Yeni Dünya Vakfı tarafından kışlık mont yardımı yapıldı.

Gölbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, Yeni Dünya Vakfı Gölbaşı Temsilciliği Başkanı Mustafa Atalay ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, yaptığı konuşmada, Yeni Dünya Vakfı’nın Gölbaşı İmam Anadolu İmam Hatip Lisesine yapmış oldukları bu yardımdan dolayı yöneticilerine ve Gölbaşı temsilciliğine teşekkür etti.

“İmam Hatip Lisesi öğrencisi dendiğinde akla gelen kendine güvenen, kendini bilen, ne istediğini bilen, fedakârlık timsali ve sosyal içerikli bir kişilik akla gelir” diyen Özduman, şöyle devam etti:

“Neden İmam Hatip Lisesini seçtiler, İmam Hatip Lisesini Seçme düşünceleri nelerdi. Karşılıksız vermek Allah’a mahsustur bu yardımları neden İmam Hatip Lisesine neden siz öğrencilere yapıldı. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin toplumda örnek şahsiyet olması, bu örnek şahsiyet olarak da hem dürüstlüğü, ilkeliği prensipte yaşam tarzları hayata bakışları açısından örnek bir vizyon çizmeleri için seçilmiş bir okuldur. Basit bir hediyedir paylaşmak ve büyük bir dayanışmadır. Bu bir kaban bu süreç içinde İmam Hatip öğrencilerini sevdiklerini, saydıklarını göstergesidir. Bizlerin sizlerden beklentilerimiz kendinizi dört dörtlük yetiştirmeniz bu sıralarda aldığınız tecrübeden dolayı ilerde büyüdüğünüzde gerçekten sosyal içerikli kendini insanlara vakfeden örnek şahsiyetler olmanızı arzu ediyoruz ve sizlerin oturmanızla, kalkmanızla, hayat felsefenizle tüm öğrencilere ve gölbaşına örnek şahsiyetler olmanızı bekliyoruz. İnşallah bunun oluşması için gayret sarf edersiniz. Bunun için siz isteyin bizler verelim. Buradan tekrar yeni dünya vakfına bu yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum”

Yeni Dünya Vakfı Gölbaşı Temsilçiliği Başkanı Mustafa Atalay ise, Yeni Dünya Vakfı kuruluşu olan 1996 yılından itibaren milli ve manevi değerleri kuşatıcı ikliminde gençlerin bilgili, kültürlü ve ahlaklı birer şahsiyet olabilmelerine katkı sağladığını ifade etti.

Gençlerin doğru hedef ve amaçlarını gerçekleştirmeleri için maddi ve manevi her türlü eksikliklerine katkıda bulunarak hayatın her alanına dair çalışmalara bünyesinde yer verdiğini anlatan Atalay, şunları kaydetti:

“2013-2014 eğitim-öğretim yılında 640 öğrenci kardeşimize burs imkânı sağlayan Yeni Dünya Vakfı, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 1453 öğrenci kardeşimize burs imkânı sağlamaktadır. Genel merkezi İstanbul’da olan Vakfımız, Ankara’da şube, 11 ilde ve ek olarak sadece Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde temsilcilik düzeyinde faaliyetlerini sürdürmektedir. İlçe bazında tek temsilcilik düzeyinin nedeni, Vakıf Başkanımız ve Adıyaman eski Milletvekili Mahmut Göksu Beyefendinin Gölbaşılı olması nedeniyledir. Bu anlamda kendisine teşekkürü bir borç biliriz. Her sene çeşitli imkânlarla öğrencilere destek olmaya çalışan vakfımızın Gölbaşı Temsilciliği resmi olarak 2014 yılı içerisinde faaliyetlere başladı. 2013-2014  eğitim-öğretim yılında köy okullarında bulunan öğrencilerimize 100 adet mont ve kaban yardımı yapmıştır. Bu sene itibariyle İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerine birer hediye olarak 221 adet kaban dağıtımı gerçekleşecektir. İmam Hatip Lisesi’ni tercih etmemizin nedeni, diğer okullarımıza nazaran kurumsal olarak dini ilimler ile fenni ilimleri bir arada yürütmeleridir. Yine bu anlamda kendilerine misyon olarak “içinizde iyiliği emreden kötülükten sakındıran bir topluluk bulunsun” ilahi buyruğunu sahiplenmiş olmalarıdır”
Atalay, bu ve buna benzer programlarla diğer okullara da katkılarının süreceğini sözlerine ekledi.

Editör: Adıyaman Haber