-"CHP'Lİ HER BİREYİN 'İKTİDAR OLMA' BİLİNCİYLE HAREKET EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Ulubey, açıklamasında, buna göre 8 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında mahalle kongreleri yapılacağını belirterek, şunları ifade etti:

"CHP'de 14 Aralık -27 Ocak ilçe kongreleri yapılacak. İl kongreleri ise 3 Şubat'ta başlatılacak ve 2 Mart tarihine kadar sona erdirilecek. CHP Tüzüğüne göre il kongrelerinin tamamlanmasının ardından Büyük Kurultayın yapılması için 45 günlük sürenin geçmesi gerekiyor. Bu hüküm doğrultusunda CHP Büyük Kurultayının 18 Nisan tarihinde yapılması planlanıyor. Hak, Hukuk, Adalet anlayışını ilke edinmiş CHP'nin her bir bireyin bu süreçte partisine katacağı güç ve iktidar olma bilinciyle hareket edeceğini düşünüyorum.Yaklaşan kongrelerimizin İktidarın habercisi olması dileği ile; partimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını dilerim."

-"ÜLKEMİZİN CHP İKTİDARINA İHTİYACI VAR"

Fatma Ulubey, bugünkü siyasi anlayışın Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu özetlediğini çıkış yolunun ise CHP iktidarından geçtiğini vurguladı.

Ulubey, şöyle devam etti:

"Siyaset içerde derin yara alırken dışarıda da iç açıcı olduğu söylenemez. Etrafımızdaki komşu ülkelerin durumu açık bir şekilde görülüyor. Nerden bakarsak bakalım adeta bir yangın yerine dönüşmüş durumda. Sınır komşularımızla yaşadığımız sorunlar, Suriye politikamızın bugün getirdiği nokta, mülteci sorunu, sınırlarımızın durumu, ülkeyi bir belirsizliğe sürüklemektedir.Ülke olarak etrafımızda dönen kirli oyunlara ve savaşa dahil olmak istemiyoruz. İç huzuru ve barışı sağlayan etkin bir politika sağlanamadı. Tüm bu olumsuzlukları anlatırken amacım okuru umutsuzluğa itmek değildir. Her koşulda umut vardır. Bugünkü siyasi anlayışın ülkenin içinde bulunduğu durumun özeti sadece, çıkış yolu CHP 'nin iktidarından geçmektedir. Ülkemizin CHP iktidarına ihtiyacı var."

 -"CHP CİDDİ ANLAMDA BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTEREK YAKALAYACAKTIR"

Türkiye'nin aydınlık geleceği için tüm sorunların çözüm adresinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunun altını çizen Ulubey, "Ben şahsım olarak ve yıllardır içinde mücadele verdiğim partim adına çok umutluyum ve inanıyorum ki CHP, ciddi anlamda başarı çıtasını yükselterek yakalayacaktır. Nasıl ki; 'Mart'ın sonu bahar' diyerek halkın özlemlerinin dirildiği gibi 31 Mart yerel seçimlerinin sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi bir çok kilit kentte büyük belediye başkanlığını aldıysa, CHP iktidar diyerek yeniden halkın umut ve özlemlerini gerçekleşecektir. Demokratik, çoğulcu,katılıma ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla icraatlara başlamalı ve halkın beklentilerine cevap olmalıdır."dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha