Gölbaşı Türk Eğitim-Sen; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Kutlama Mesajı Yayınladı.

Gölbaşı Türk Eğitim Sen İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Davut Özdemir’in 23Nisan Mesajı:

23 Nisan 1920 tarihinde TBMM`nin açılarak egemenliğin ilan edilmesi, millet iradesinin Meclis çatısı altında hayat bulması Türk tarihinin önemli dönemeçlerinden biri olduğunu belirten Özdemir, "Atamızın aynı zamanda 23 Nisan`ı çocuklarımıza armağan etmesi de çok anlamlıdır. Çocuklarımız dün ve bugün olduğu gibi yarın da bayramlarına sahip çıkacak, Atamızın emanetini sonsuza kadar koruyacaklardır. Bu noktada ülkemizin teminatı ve aydınlık geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza yüklenen bu görev hayati öneme sahiptir. TBMM`nin açılışının üzerinden 95 yıl geçmesine rağmen ne yazık ki; dirliğimize ve birliğimize yönelik saldırılar şekil değiştirerek devam etmektedir. Terör ocaklara ateş gibi düşmekte; teröristlere kucak açanlar cüretlerini artırmakta ve taviz üstüne taviz koparmaktadır. Hele ki, dünyanın en masumları olan çocuklarımızı kandırarak kanlı planlarına alet edenlerin, onların eline taş vererek devletine düşman yapanların Ulu Önder Atatürk`ün 23 Nisan 1920 yılında açtığı TBMM`de varlığını sürdürüyor olması da bir diğer utanç verici durumdur" dedi.

Öte yandan bilinmelidir ki; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olması nedeniyle ayrı bir öneme sahiptir. Çocuklar bu ülkenin geleceği, umut tohumları, egemenliğin, demokrasinin, huzur ve barışın vizyon gücüdür. Çocuk gözlerinde geleceğe olan inanç yerine, belirsizlik varsa; çocuk kalbinde yeşeren umutlar yerine şiddete uğramış, istismar edilmiş, eğitim hakkı elinden alınmış yarım kalan hayatlar varsa; çocuk ellerinde uçurtma yerine bir tutam umutsuzluk, bir tutam açlık, bir tutam yokluk varsa; çocuk dudaklarında hala söylenmemiş şarkılar varsa, çocuk bedenine üzüntü çöreklenmişse; çocuklarımızın yarınlara emin adımlarla yürüyeceğini söylemek mümkün değildir. Mutsuz çocuklar ile ne ülkemizin yarınlarını inşa edebiliriz ne bağımsızlığımızı ve demokrasiyi muhafaza edebiliriz ne de milletimizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırabiliriz.

Bu  noktada geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza öyle bir Türkiye bırakabilmeliyiz ki, onlar; Türküm, doğruyum, çalışkanım diye gururla haykırabilmeli; özünden çok sevdikleri güzel yurdumuzda, küçüklerini korumanın, büyüklerini saymanın erdemini yaşayabilmeli; Ata’mızın açtığı yolda gösterdiği hedeflere hiç durmadan yürüyebilmeli; “Ne mutlu Türküm diyene” nidalarıyla varlığını adadıkları büyük Türk milletine sonsuz bir güven vererek, geleceğe koşar adımlarla ilerlemelidir.

Bu vesileyle Gölbaşı Türk Eğitim-Sen olarak hemşehrilerimizin ve tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. dedi

span>

 

Editör: Adıyaman Haber