2014 yılından beri hizmet veren Gölbaşı TOGEM, 3 bin kayıtlı aileye destek olarak   bu kapsamda beyaz eşya, ev eşyası, bebek bezi, gıda yardımı, kıyafet-ayakkabı gibi çeşitli yardımlar sunuyor.

İhtiyaç sahipleri TOGEM’e başvurduktan hemen sonra aile, sosyal hizmet uzmanları tarafından ziyaret edilerek talep ve ihtiyaçları belirleniyor ve zaman zaman aileye danışmanlık hizmeti de veriliyor.

Özellikle toplumun daha savunmasız bireyleri olan çocuklara yönelik çalışmalar TOGEM’in ana gündemini oluşturuyor.

TOGEM bağışçıların destekleriyle özellikle çocukların bayramlıkları ve kışlık ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bu kapsamda 100’ü aşkın çocuğa neşe götüren kurum, ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin tespiti ile Suriyeli ailelere de kıyafet yardımı gerçekleştiriyor.

Gölbaşı TOGEM, yıl içerisinde açtığı Kadın İç Giysiler Dikim Kursu,  Ev Tekstili Ürünleri ve İpek Halı Dokuma kurslarında yaklaşık her yıl 150 kadına meslek öğretilerek çalışma hayatına katılmaları sağlanıyor.

Gölbaşı Toplumsal Gelişim Merkezi Başkanı Birgül Kütük Özdemir, kendilerinin insan odaklı çalışmalar yaptıklarını belirterek, ihtiyaç sahibi yaşlı, engelli ya da maddi durumu yetersiz olan ilçede yaşayan herkesin yanında olduklarını belirterek, hayırsever iş adamlarının yardımlarıyla bu ihtiyaçların giderildiğini söyledi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha