Suçağı, Türk olmakla gurur duyan, ne mutlu Türküm demekten çekinmeyen herkesin Türkçüler Gününü kutladı.

-“3 MAYIS, MİLLİ UYANIŞ HAREKETİDİR”

3 Mayıs’ta sadece milletini, memleketini sevdikleri için haksızca yargılanan, işkencelere maruz kalan, adları efsaneleşmiş Türk milliyetçilerini rahmet ve minnetle yad ettiğini belirten Suçağı, şunları kaydetti:

“3 Mayıs 1944, devlet içinde kadrolaşan sosyalist maskeli komünistlere karşı milliyetçi gençler tarafından devlet ve milletin uyarıldığı, günün büyük milliyetçilerinin yargılanıyor oluşuna bir tepkinin gösterildiği, aynı zamanda başta büyük Türkçü Hüseyin Nihal Atsız ve dava arkadaşlarına derin saygının ifade edildiği gündür. Bugün Türkçüler Günü olarak anılan 3 Mayıs ilk defa Atsız Bey’in de isteği doğrultusunda 3 Mayıs 1954 tarihinden itibaren “Türkçüler Günü” olarak anılmaya başlanmıştır. Bizlerde her yılın aynı tarihini “3 Mayıs Türkçüler Günü”, “3 Mayıs Türkçülük Günü” olarak anmaktayız. 3 Mayıs büyük milletimizin ebediyete kadar yaşayacağına inanan Türk milliyetçilerinin yeniden doğuşudur. 3 Mayıs bir bakıma tek partinin baskıcı ve adaletsiz yönetimine karşı, çoğunluğu üniversite öğrencisi olan birkaç bin gencin başlattığı bir milli uyanış hareketidir. 3 Mayıs gittikçe Atatürk döneminin milli politikalarından uzaklaşan hükümete karşı bir başkaldırıdır. 3 Mayıs’ta Ankara’da yapılan bu gösteriler, tehlikeyi gördükleri halde ses çıkarmayanlara cesaret ve ümit vermiş, tek partili idare devrinde dahi millet meclisinde de uyandırılan heyecanla Türkiye’yi bir içten vurulma tehlikesinden kurtarmıştır. 3 Mayıslar bundan sonra da milliyetçi gençler tarafından milli meselelere karşı duyarlılığın ortaya konduğu, millet sevgisinin yaşandığı ve yaşatıldığı günler olarak anılacaktır.”

-"TÜRK MİLLİYETÇİLERİ BUGÜN BİR ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR"

Suçağı, yarının büyük Türkiye’sinin bu şuur ve azimle kurulacağını vurgulayarak, “3 Mayıs 1944'den bu yana Türk milliyetçileri bugün bir çığ gibi büyüyor. Yurdun dört bir yanında Türk milletinin hizmetinde, onu ilimde, teknikte, ahlakta dünyanın en ileri seviyesinde getirmek gayesi taşıyor 3 Mayıs'ta sadece milletini, memleketini sevdikleri için haksızca yargılanan, işkencelere maruz kalan, adları efsaneleşmiş Türk milliyetçilerini rahmet ve minnetle yad ediyoruz.”dedi.


 


 

Kaynak : PHA

Kaynak: pha