Her yıl düzenli olarak kutladığımız Türkçülük günü münasebetiyle yine kısa bir açıklama yaparak dünya Türkçülük gününü hatırlatmak istedik. Aslında bu duruma üzülmekteyim çünkü ben Türküm deyince ırkçılık yaptığım sanılıyor. Türküm demek ırkçılık yapmak değil kimliği ortaya koymaktır. Mensubu olduğumuz millet grubunu ortaya koymaktır.

Türk Milleti tarihin en eski ve teşkilatçı milletlerinden biridir, bir çok medeniyet kurmuş dünyanın bir çok yerlerinede bu kültürü ve medeniyeti taşımıştır. Bu gün Türküm diye bilmek bile cesaret ister olmuştur, bizler her dönemde bu cesareti gösteren ender insanların grubundayız. Bu davaya gönül vermiş insanları saygı ve minnetle anıyoruz bıraktıkları bayrağı inşallah daha İlerilere taşıyacağız.

Büyük Türkçü Nihâl Atsızın tutuklanması ve 3 Mayıs 1944”te mahkemeye çıkmasıyla Patlak veren bu harekete bir çok Türk genci destek verir. Türk gençliği bir volkan gibi patlar. Türklük ülküsüne ve onun ideolojik lideri, hocası Hüseyin Nihal Atsız”a sahip çıkmak için Ankara Adliyesinin koridorları, salonları doldurulduğu gibi adliyenin önü de yüzlerce genç tarafından doldurulur. Topluluğun bir kısmı adliyede Atsız”ı yalnız bırakmazken diğer binlerle ifade edilen büyük bir topluluk Ulus Meydanına doğru protesto yürüyüşüne geçer,o dönemlerde Türkçüler baskı ve işkencelere maruz kalırlar. 3 Mayıs Atsızın da isteği doğrultusunda 1954 tarihinden itibaren “Türkçüler Günü” olarak anılmaya başlanır.

Bu dönemde baskı gören çile çeken Alparslan TÜRKEŞ beyefendiyi de anmadan geçemem o bu fikrin bu günlere gelmesindeki birinci aktördür . Başbuğu ve diğer binlerce isimsiz Türk milliyetçilerini unutmadık.

Atsız daha sonrasında savunmasında kendim ve ailem için bir şey istemiyorum haksız yere bir şey talep etmiyorum, bu topraklarda Türklüğün yaşamasını istiyorum.milletim için bir şeyler istiyorum kimse bunlardan dolayı beni vatan hainliğiyle suçlayamaz desede ceza alır. Bizlerde kendimiz için bir şeyler istemiyoruz davamız Türklük davası vatan ve millet sevgisidir. Bu gün önemli kadrolara alınmasakta hor görülsekte vata ve millet devlet sevgimiz eksilmeyecektir.

Kendisini TÜRK hisseden, bütün TÜRKLERİN 3 Mayıs Türkçüler Günü Kutlu olsun…

“Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”

Saygılarımla…

Editör: Adıyaman Haber