Ulubey, yazılı açıklamasında termik santrallerin insan hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinin olduğuna değinerek, "Termik santrale alternatif enerji kaynakları varken neden termik santrali ve hidroelektrik santraline (HES) gerek duyuluyor?."dedi.

-"İNSAN HAYATI, SİYASET  ÜSTÜ OLMALIDIR"

 Günümüzde siyasetin  yaşamımızın her alanına dokunduğunu müdahale ederken  aslında yaşamı kolaylaştıran bir yapı olması gerektiğinin altını çizen Ulubey, şunları ifade etti:

"İçinde boğuştuğumuz, çatıştığımız, temel sorunların çözümünü beklerken ne kadar çaresizleştiğimizi görüyorum. Oysa  Çözüm merciinde olanların dayattığı çözümsüzlük sorunları bu kadar derinleştirdi. İnsan hayatı siyaset üstü olmalıdır. Oylarımızla seçtiğimiz milletvekilleri mecliste insan sağlığıyla ilgili önemli  konular oylanırken  halkın sağlığını kim ne kadar  düşündü  diye hiç kafa yordunuz  mu?.

Termik santrallerin insan hayatı üzerindeki olumsuz etkilerini termik santral Alternatif enerji kaynakları varken neden termik santral ve HES'ler?. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin farklı illerine dağılmış 15 termik santral baca filtrelerinin takılmaması 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edildiğini önceki makalemde paylaşmıştım. Bu konuda İYİ Parti ve CHP milletvekilleri direndi fakat ne çare. Torba yasalarla çoğunluğuna güvenen mevcut iktidar istediği yasayı istediği gecede geçiriyor."  

-"KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRALLER BİR ÇOK ÜLKENİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARILDI"

Fatma Ulubey, "Türkiye'nin günlerdir tartıştığı kömürlü termik santraller birçok ülkenin gündeminden çıkarıldı. Küresel iklim krizini de tetikleyen en önemli kirleticilerden biri olan termik santrallerin çevreye ve insan sağlığına verdiği zararlar ise bilim insanları tarafından hazırlanan çok sayıda rapor ile ortaya konulmasına rağmen bu vurdumduymazlık niye?."dedi.

Hangi siyasi düşünce olursa olsun insan sağlığını bozan, yok eden, hiç bir yasaya onay verilmemesi gerektiğini vurgulayan Ulubey, şöyle devam etti:

"İnsan sağlığını yok sayanlara yazıklar olsun diyorum. Sağlıklı yaşama hakkımız olduğunu düşünüyorum .Alternatif eneji kaynakları varken neden insan sağlığını riske atan termik santral ve HES'ler. Örneğin rüzgar enerjisi, kirletici etkiye sahip gazların salınmaması, temiz bir enerji kaynağıdır. 

Rüzgar enerjisinin yanı sıra güneş ve jeotermal enerji de hem seracılık gibi istihdamı arttırıcı özellikleri hem de çevre ile ilişkisi açısından önemli enerji kaynaklarıdır. Sürdürülebilir, tükenmeyen, ucuz, güvenilir, çevre dostu ve yerli bir enerji kaynağıdır."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha