Ulubey, yaptığı yazılı açıklamada, tütün üreticilerinin haklarını savunduğu ve yol gösterdiği için önüne suç olarak getirildiğini belirterek, "Adıyaman ilimizin geçim kaynağını daha doğrusu ekmek teknesi olan Tütün üreticilerinin alın terini savunduğum için 2 yılı aşkın süredir yargılanma sürecim devam ediyor."dedi.

-"GEÇTE OLSA ADALETİN TECELLİ EDECEĞİNE İNANIYORUM"

Bugün duruşmasının olduğuna işaret eden Ulubey, şunları kaydetti:

"Bugün de bir duruşmam saat 14.00'te idi. Avukatım Songül Varki Yıldırım ve İrfan Vurucu kanalıyla dosyanın karara çıkarılamayacağını öğrenmiş bulunmaktayım. Yani dava yine ileri tarihe ertelendi. Geçte olsa adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. İleri demokrasilerde insanlar düşüncelerini özgürce ifade etmelidir. Tekrar yinelemek istiyorum, işçinin, çiftçinin alın terini savunmak asla suç olmamalıdır. Adıyaman Tütüncüler Pazarında toplanan kalabalığa taşkınlık yapmamalarını, bilakis yasal çerçevede haklarını aramaları gerektiğini söyledim. Hatta anayasanın 34. maddesini gösterdim. Bu önüme suç olarak geldi."

Ulubey, "Ben iki dönem Adıyaman milletvekili adayı olmuş, gazeteci yazar kimliğimle halkın sorunlarına duyarlı olmam, onları gündeme getirmem kadar doğal ne olabilir?. Biz adaletin ,hak ve hukukun bir gün herkese lazım olacağını bir kez daha vurguluyoruz. Sadece adaletin doğruları savunacağına inancımızı kaybetmek istemiyoruz. Ve bu işin artık uzamamasını ve beraatimi bekliyorum. Bu süreçte destek veren avukatıma ve avukat arkadaşlarımıza, telefonlarıyla arayan, ne yapabiliriz diyen tüm arkadaşlara, dostlarımıza yürekten teşekkür ederim."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha