Ulubey, halkın içine girip topluma bakıldığında yüzü gülmeyen, mutsuz insan manzarasına çok rastlayabileceğimizi belirterek, "Aslında öyle bir dalga var ki, büyük bir beyin göçü yaşanıyor. Suriyeli mülteciler ülkemize yerleşe dursun, bizim okumuş hatta doktor olmuş gençlerimiz gelecek kaygısı duyuyor. Okuyup iş bulamayan gençlerimiz çareyi yurt dışına gitmekte buluyor."şeklinde ifade etti.

-"DÜNYA BİZİ KISKANIYOR HAMDOLSUN"

Türkiye'nin Dünya Ekonomik Forumu'nun 2020 Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi'nde 153 ülke arasında 130. sırada yer aldığını vurgulayan Ulubey, şunları ifade etti:

"Endekste Türkiye; kadınların ekonomiye katılımı ve fırsat eşitliği kategorisinde 136., işgücüne katılımda 135., aynı işe eşit ücrette 106., eğitim olanaklarına erişimde 13., sağlıkta 64. ve siyasi yaşamda temsilde 109. sırada yer aldı hamdolsun. Memleket refah içerisinde, insanlar varlık içinde üstelik tüm sosyo- ekonomik sorunları gidermiş, kişi başına düşen milli gelirle dünya ülkelerini kıskandıracak bir konuma gelmişiz hamdolsun. Dünya bizi kıskanıyor ya hamdolsun."

-"KANAL İSTANBUL PROJESİ TEHLİKESİ

Son günlerin en önemli konusunun önceliği deprem olarak görmeyen , bilim insanın bu projenin İstanbul için büyük tehlike oluşturacağı gerçeğine aldırılmadığına dikkati çeken Ulubey,  Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin olarak, "Ülkemiz için gerçekten çok önemli gördüğümüz bir proje. Bu noktada, biz 'Kanal İstanbul Projesi, Boğaz'ın koruma, kurtarma ve özgürlük projesidir' diyen bir Çevre ve Şehircilik Başbakanı var hamdolsun. Ne var yani Katar emirinin annesinin Kanal İstanbul'un yapılacağı bölgede arsalar aldığı ortaya çıkmışsa, kıskanacak ne var çalış senin de olsun.

Diplomasız genç işsizler iş arıyormuş saatlerce kuyruğa girmişler ihtiyaç duyulan personel sayısı 420, üç günde yapılan başvurusu sayısı 25 bin hamdolsun. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız açıklamış. Plastik poşetlerin ücretli hale getirilmesi sonucunda yüzde 77 oranında azalma sağlandı hamdolsun. Üstelik 2019 yılında plastik poşetlerden 210 milyon lira kaynak geldi. Bizim çevre projelerimiz için 659 projeye 527 milyon destek sağladık hamdolsun."şeklinde ifade etti.

-"YOKSULUN YİYECEĞİ 'SİMİT' SARAYLARA GİRDİ HAMDOLSUN"

Ziraat Bankasının 500 milyon doları gözden çıkararak Simit Sarayına talip olmasını eleştiren Ulubey, açıklamasını şöyle tamamladı:

"İşçinin, öğrencinin dar gelirlinin vazgeçilmezi olan nar gibi kızarmış susamlı lezzettir. Yoksul karnını doyurur. Simit çağ atladıysa eskiden yoksulun yiyeceği iken şimdi de saraylara girdi hamdolsun. Simit demişken deniliyor ki Simit Sarayı'na talip olan Ziraat Bankası 500 milyon doları gözden çıkardı iktidar tank palet fabrikasını kurtarmak için 50 milyon doları bulamazken, hamdolsun ki Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı , Simit Sarayı'nın yüzde 51 hissesini devralmak için rekabet kuruluna yaptığı başvuruyu yoğun tepkiler üzerine geri çekmek zorunda kaldı. Demek ki, halkım tepkisini koymasını bildiği sürece iyi dönüşümler de olabiliyor hamdolsun."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha