Ulubey, mesajında, "Kovid-19 virüsü sebebiyle bu yıl 1 Mayıs’ta sizlerle alanları doldurarak yanınızda olamıyorum ancak şunu iyi bilmenizi isterim ki, kalbim siz emekçilerledir.."dedi.

-"ÜRETEN EMEKÇİLERİN SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTIKLARI ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜNDÜR"

1 Mayıs'ın tarih sahnesinde baş gösterdiği, dünya emekçilerinin mücadele ve dayanışma günü, işçi sınıfının önderliğinde sömürüye karşı direniş, ezenlere karşı başkaldırı olduğuna işaret eden Ulubey, "Dünyayı çıkarları uğruna kana bulayanlara inat, ezilenlerin cüretidir 1 Mayıs. Ülkemizde ve dünyadaki tüm emekçilerin  Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı, çalışan, üreten emekçilerin seslerini duyurmaya çalıştıkları çok önemli bir gündür. Bugün, ülkemizin kalkınması ve ekonomimizin güçlendirilmesinde önemli rol oynayan işçi ve emekçilerimizin alın terinin ne kadar değerli olduğunun ortaya konulduğu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'dür."ifadelerini kullandı.

-"EMEK, EN YÜCE DEĞERDİR"

İşçinin,emekçinin alın teriyle kazandığı  emeğinin karşılığının  verilmesi gerektiğini dile getiren Ulubey, şunları kaydetti:

"Çalışma koşulları  iyileştirmeli ve her türlü haklar güvence altına alınmalıdır. En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü de bu güzel temayı daha da anlamlandırmaktadır. Bizler, millet olarak, işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir kültürün mensuplarıyız. Bizden ekmeğimizi ve geleceğimizi çalanlar şunu iyi bilsinler ki, emeğin özgürleşmesi ve bu sömürü çarkının durması için dün olduğu gibi bundan sonra da sizlerle mücadeleyi büyüteceğiz.

Eşit işe eşit ücret hakkı için, grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı için, iş cinayetlerinin son bulması için, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kalkması için, eşitlik, adalet ve özgürlük için sizlerle beraber bu yıl alanlarda değil, gönüllerde olacağız. Ve olmaya devam edeceğiz. Bu duygularla, ülkemizin kalkınması ve gelişmesine büyük katkı sağlayan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum. Emek en yüce değerdir. Emeğin ve emekçilerin bayramı 1 Mayıs kutlu olsun."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha