-"TARIM EMEKÇİLERİNDEN BÜYÜK DESTEK GELDİ"

Bir gazeteci olarak, bir yazar olarak Adıyaman’da iki dönem milletvekili adayı olmuş biri olarak üreticilerin yanında olup onlara destek sunmasının doğal bir davranış olduğunu vurgulayan Ulubey, "Bu konu tabi kamuoyuna yansıdı. Daha doğrusu ben önceleri hiç basınla paylaşmadım evt bir haksızlığa uğradığım, mutlaka bu görülecektir,  bu dava düşecektir dedim ama maalesef zaman ilerleyince bu davanın düşmediğini tüm dosyanın benim üzerime döndürüldüğünü anlayınca bunu kamuoyuna ister istemez paylaşmak durumunda kaldım. Paylaştık dan sonrada özellikle Adıyaman halkımızdan tütün üreticilerimizden tarım emekçilerinden büyük destek geldi, siyasilerden de telefonla arama geldi. Fatma hanım biz ne yapabiliriz ? biz yeni duyduk, tarzında bu tür destekler geliyor."

-"1 YILDAN FAZLADIR SORUŞTURMA GEÇİRİYORUM"

Ulubey, İstanbul seçimlerinde  Sayın Ekrem İmamoğlu'nun  kazandığı halde seçimin iptal edildiğini, halkın büyük tepkisine neden olduğunu, ikinci seçim yapılınca çoğunlukla Sayın İmamoğlu’nun tekrar belediye başkanı seçildiğini anımsatarak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul seçimleri bize şunu gösterdi ki mağdur insan her zaman kazanır, hakkı yenilen insan toplum neslinde her zaman yükselir, bu anlamda bir mesaj verdi. İstanbul seçimleri ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bir kez daha İstanbul seçimleri ile anlamış olduk. 1 yıldan fazladır soruşturma geçiriyorum duruşmalarım devam ediyor tabi ben burada haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Çünkü, üreticinin, emekçinin, çiftçinin alın terini savunmak bizim ülkemizde daha doğrusu demokrasilerde suç olmamalıdır. Adıyamanımızın geçim kaynağı tütündür. Hatta ben şunu söylemiştim kamu oyuyla paylaşmıştım demiştim ki 'üretici tütününü diker onun geliriyle çocuğunu okula gönderir, kızına çeyiz parası yapar,  oğlunu evlendirir Adıyaman çiftçisinin geçim kaynağı tütündür. Başka bir geliri yoktur.' Yasaklar getirildiği için bizde doğal olarak hem siyasi kimliğimizle hem de basın kimliğimizde orada üreticilerin yanında durduk desteğimizi sunduk. Benim durumum daha da vahim bir gazeteci olarak, bir yazar olarak Adıyaman’da iki dönem milletvekili adayı olmuş biri olarak benim üreticilerin yanında olup onlara destek sunmam kadar doğal bir şey yoktur. Ne yazık ki ben orda ki kalabalık toplumu sakinleştirmeye çalışırken 'arkadaşlar yasal çerçevede haklarınızı arayın' demişken bu önüme bir suç olarak geldi. Buna anlamak da gerçekten zorlanıyorum çok çok üzüldüm bu sonucu hak etmediğimi düşünüyorum. Her şeye rağmen biz anayasa çerçevesinde hak hukuk çerçevesinde haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Ben bunun bir siyasi soruşturma olduğunu özellikle altını çizerek belirtmek isterim."

-"ADIYAMAN'DA TÜTÜNÜN BİTMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Ulubey, konuya ilişkin, "Ben ülkemizde her zaman yazılarımda da şunu savundum; siyasi görüşümüz ne olursa olsun biz önce her şeye insan gözüyle bakmalıyız. Bu toplumun insanlarının mutlu olabilmesi için ileri bir eğitim sistemi, sağlık sistemi bir sosyal güvenlik, kendisini geliştirmiş dünya ülkeleriyle  yarışan bir ülke olmamızı diliyorum. Bu gün gençlere kaygı duymayan bu gün eğitim sistemi iyileştirilmiş, tarım sistemi iyileştirilmiş keza işte bu gün tarımda samanı ithal ediyor olmamız gerçek den çok acı bir tablodur. Bizde tarımın bitmesini istemiyoruz, Adıyaman'da tütünün bitmesini istemiyoruz. Adıyaman'da üreticilerin mağdur edilmesini istemiyoruz. Adıyaman'da yani demokrasiyi tüm kurum ve kuruluşlarıyla ülkemde hayata geçirilmesini istiyorum. Bugün bir üretici hakkını savunmanın suç dosyası olarak önümüze gelmesini ben demokrasinin ülkemizde derin yara aldığını düşünüyorum bu tüm kesim için böyledir, farklılıklarımızla birlik de biz bir arada insanca yaşamayı  bilmeliyiz. Birbirimizi korkutmadan, bir birimize baskı yapmadan, şiddet yapmadan herkes bu ülkede düşüncesini özgürce ifade etmelidir, bu demokrasinin de gereğidir. Farklı siyasi görüşlere sahip olabiliriz ama temel de doğrularda bizler aynı payda da buluşmalıyız ben ülkemin siyasetçilerinde bunu bekliyorum."ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha