Özdemir, açıklamasında, bakanlığın öğrencileri kovid-19 virüsünden korumak için, bilim kurulunun da önerisiyle, evde eğitim sürecini 30 Nisan tarihine kadar uzattığını kaydetti.

-"ZORUNLU OLMADIKÇA EVDE KALMANIZI ÖZELLİKLE İSTİYORUZ"

Bu kararın eğitime ara verme kararı olmadığına değinen Özdemir, "Çünkü eğitim-öğretim planlı bir şekilde uzaktan eğitim aracılığı ile devam edecektir. 30 Nisan tarihine kadar, eğitimlerinizi uzaktan eğitim yoluyla EBA veya EBA TV aracılığı ile evlerinizde alacaksınız. İsteyen öğrencimiz, internet aracılığı ve bilgisayar/tablet kullanarak, isteyen cep telefonları vasıtasıyla, isteyen de EBA TV aracılığı ile uzaktan eğitimlerden yararlanabileceklerdir. İnternet aracılığı ile bu eğitimleri almak isteyen öğrencilerimiz için, internete erişim 5 GB ücretsiz olarak sunulmaktadır.TV üzerinden dersleri almak isteyen öğrencilerimiz, uydu frekans ve yayın platformları bilgilerini internet sitemizden bulabileceklerdir."dedi.

Özdemir,açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sevgili öğrencilerimiz, bizim sizlerden istediğimiz, 30 Nisan tarihine kadar uzaktan eğitimi takip etmeniz, bol bol kitap okumanız, anne-baba ve kardeşlerinizle güzel zamanlar geçirmeniz olacaktır. Zorunlu olmadıkça evde kalmanızı özellikle istiyoruz. 30 Nisan'a kadar devam edecek olan uzaktan eğitim sürecinde, çocuklarımızın aynı zamanda öğretmenleri de sizler olacaksınız. Sizlerden, acil durumlar olmadıkça, çocuklarımızın dışarı çıkmalarına müsaade etmemenizi ve onlarla birlikte evde vakit geçirmenizi istiyoruz.

Onların, uzaktan eğimleri için gerekli ekipmanları sağlamanızı ve bağlantı konusunda yardımcı olmanızı istirham ediyoruz. Aynen okulda olduğu gibi, haftalık ders programlarını takip edip ilgili gün ve saatlerde çocuklarımızın bu eğitimden mutlaka yararlanmalarını sağlamanızı istiyoruz. Herhangi bir sebeple, uzaktan eğitimi alınamayan dersler söz konusu olduğunda, bunun takip edilerek ders tekrarlarının mutlaka izlenmesinin sağlanmasını sizlerden rica ediyoruz. Çünkü her dersin en az 2 kez tekrarları da yapılmaktadır. Bunların yanı sıra, çocuklarınızla güzel vakit geçirmenizi, birlikte kitap okumanızı, oyunlar oynamanızı istirham ediyoruz sizlerden.

Bu asil milletin, tarihte çok güçlüklerle karşılaştığını ve tüm güçlükleri de birlik, beraberlik, kardeşlik, dirlik ve düzen içerisinde aştığını hepimizi biliyoruz. İçerisinden geçtiğimiz ve tüm dünyayı etkileyen bu sıkıntılı süreci de hep birlikte dayanışma ile aşacağımızdan şüphem yoktur. Son olarak diyorum ki;evde kal Türkiye"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha