Gölbaşı Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yapılan uygulama ile okul önlerinde uygulanan reflektif kasis yerleştirilmesi çalışması devam ediyor.

Yapılan uygulamalar ile öğrencilerin okul önünde yaşanması muhtemel araç hızlarına bağlı kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Okul Müdürlükleri tarafından Trafik İlçe Teknik Alt Komisyonuna yapılan başvuruların değerlendirilmesi ve Gölbaşı Belediyesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışma ile okul önlerine reflektif kasis yerleştirildi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yusuf Özdemir; İlçemizde aşırı hız ve bu hız durumlarına bağlı olarak yaşanması muhtemel kazaların önüne geçmek maksadıyla yapılan çalışmalar kapsamında okul önlerine reflektif kasis yerleştirdik. Genç yaşlı her yaştan kişilerin kullandıkları elektrikli bisiklet, motosiklet ve araçların okul önlerinde daha dikkatli hareket etmelerini sağlamak için gerçekleştirilen uygulama sayesinde hıza bağlı kazaların önüne geçilmiş olunacak. Öğrencilerimizin okul önünde, giriş ve çıkış saatlerinde bir kaza yaşamasının önüne geçmek için alınan tedbirler kapsamında yapılan uygulama sayesinde öğrencilerimiz daha güvenli olarak okullarına gidip gelebilecekler. dedi. 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber