Gölbaşı 1 Nisan Anaokulu mesleki rehberlik hizmetleri kapsamında ilçede bulunan meslek elemanlarını okula davet ederek, bu kişilerin icra ettiği mesleğini uygulamalı olarak öğrencilere tanıttı.

Okul rehber öğretmeni Ali Sefa Dalkıran, yaptığı açıklamada, ülkenin kalkınmasında bireylere, üretken ve gelişmeye açık nitelikleri kazandırmayı amaçlayan çağdaş eğitim anlayışının bireyin kendi potansiyelini maksimum düzeyde ortaya koyabileceği en uygun mesleği seçmesine önem verdiğine dikkat çekti.

Mesleki gelişim sürecinin çocuklukta bir meslek fikrinin oluşmaya başlamasından itibaren, yetişkinlikte de bir meslek sahibi oluncaya kadar geçen gelişim evrelerini kapsadığını ve artık günümüzde, bireyin bir meslek seçmesinin bir anda verilen bir karar olmadığını belirten Dalkıran, mesleki gelişim süreci içinde biçimlenip ortaya çıktığı kabul edilen bir anlayış olduğunu ifade etti.

Dalkıran, bu bağlamda öğrencileri ileride icra edecekleri meslekleri bizzat uygulamalı ve görsel olarak tanımaları, ileride sağlıklı karar vermeleri açısından çok önemli olduğuna inandığını söyledi.
Samimi bir ortam içerisinde geçen mesleki tanıtım rehberliği öğrencilerin birbirinden ilginç soru ve düşünceleriyle eğlenceli bir etkinliğe dönüştü. 

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber