Trabzon’da Umut ve Yaşam Derneği’nde çok sayıda kadının katıldığı çekilişin kazananlarının tamamı Gölbaşı İlçesinde yaşayan Sibel Kıraç, Gülfer Korkmaz, Meriç Yancar oldu.

Umut ve Yaşam Derneği Adıyaman temsilcisi Nuran Balcı, kampanyaya katılarak altın kazanan kadınları evlerinde ziyaret ederek altınlarını teslim etti.

Umut ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Nimet Baki,yaptığı açıklamada, meme kanseri farkındalık ayı nedeniyle meme kanserine dikkat çekmek amacıyla derneğin başlattığı '' Mamografini Çektir Şansı Yakala'' kampanya kapsamında yapılan çekilişte 3 kişi gram altın kazandığını ifade etti.

Dr. Baki, çekilişte şampiyonluğu Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi aldığını belirterek, Adıyaman temsilcisi Nuran Balcı’nın desteklediği ve katılımını sağladığı kampanyaya katılımla birlikte farkındalık da artış olduğunu kaydetti.

Meme kanserinin erken teşhisle yüzde 95 tedavisinin sağlandığına dikkat çeken Dr. Baki kampanyaya katılanlara teşekkür ederek, şöyle devam etti:

"Meme kanseri erken teşhisle yüzde 95 tedavi edilebilir bir kanser türüdür. Biz de Umut ve Yaşam Derneği olarak 1-31 Ekim tarihleri arasında mamografisini çektirip bizlere ileten kadınlarımız arasından 3 kişiye gram altın hediye ediyoruz. Öncelikle kampanyamıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Şampiyonluğu alan Adıyaman temsilcimiz Nuran Balcı’yı ve kazanan tüm kadınlarımızı gönülden kutluyorum. Bu kampanya kapsamında Giresun'dan ve taramalara katılan iki kadında meme kanseri teşhisi konuldu. Hasta olduğunu bilmiyordu, bizim kampanyamıza katılmak için mamografi çektirdi ve erken evrede meme kanseri yakalandı. Bizim amacımız meme kanserine farkındalık oluşturmak ve kadınlarımızı bilinçlendirerek iki yılda bir düzenli olarak rutin kontrollerini yaptırmalarıydı. Bu sayede herhangi bir kanser riski olduğunda erken teşhisle birlikte hayatları kurtulabilir."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha