Gölbaşı’na bağlı Yukarı Nasırlı Köyü’nde 3 ay önce Yasemin Kılınç’a ait evde elektrik kontağından çıkan yangına odada uyuduğu sırada yakalanan Oğuz Kılınç ağır bir şekilde yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Kılınç’ın tedavisi tamamlandıktan sonra eve gönderildi. Ancak ailenin maddi durumu iyi olmadığından çocuğun tedavisi yarım kaldı.

Ailenin durumunu öğrenen Gölbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Recep Akbaşlı okullarında aile için bir yangın kampanyası başlattıklarını belirterek ailenin yaşamsal ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.
Yangında evi yanan ve çocuğu yaralanan anne Yasemin Kılıç ise açıklamasında şunları söyledi:

“Kahramanmaraş Necip Fazıl Devlet Hastanesi’nde ve Üniversite Hastanesinde çocuğumu 2 ay tedavi ettirdim. Oradaki doktorlar çocuğun düzelmesi için yanık bası ismi verilen bir kıyafet giymesi gerektiğini söylediler. Bu kıyafete de benim gücüm yetmiyor. Gölbaşı Kaymakamlığı bize bu süreçte yardımcı olarak yanık kıyafetini karşılayacaklarını söylediler. Bu konuda Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum, ancak kıyafet giydirilmeden önce özel bir yanık ve tedavi kremi var, bunun çocuğun vücuduna sürülmesi gerekiyor. Bu kremi Genel Sağlık Sigortası da karşılamıyor.Bu kremin satış fiyatı 90 lira. Bu kremden günde 1 adet kıyafeti giydirmeden sürmemiz gerekiyor. Bu krem günde 90 liradan ayda 2.700 lira para yapıyor. Bu krem 6 ay boyunca kullanılacak ve bu 6 aylık maliyet de 16 bin lira gibi bir para yapıyor.  Bu kıyafeti öncelikle 3 ay giyecek, 3 ay sonra kollarının açılması için ameliyat yapılacak daha sonra tekrar kıyafet ve krem kullanılacak. Çocuk kollarını şu anda açamıyor. Özel yanık bası giysisi ismini verdiğimiz bu kıyafeti ve kremi almakta zorlanıyoruz.
İki kızım iki oğlum var. İkisi öğrenci, bunların da giderlerini karşılamakta zorlanıyorum. Ancak İmam Hatip Lisesi öğretmenleri benim evimin birçok ihtiyacını gördü ve görmeye de devam ediyor. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum "
Eğitim Bir Sen Başkanı Akif Öztürk de aileyi yaptığı ziyarette kendilerinin de STK olarak maddi ve manevi destek olacaklarını söyledi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha