Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan'ın misafiri olarak Türkiye'ye gelen Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergen ve beraberindeki 8 kadın gazeteci bölgeyi geziyor. Kazakistan'dan gelen gazeteciler Adıyaman Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır'ı gezecek.

Ziyaretler kapsamında Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’i de ziyaret eden Kazakistanlı Gazeteciler, Başkan Özdemir’den ilçe hakkında bilgi alan gazeteciler, misafirperverlikten ötürü Başkan Özdemir’e teşekkür etti.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, ilçe hakkında bilgiler aktararak Gölbaşı ilçesinin 1958 yılında ilçe olduğunu belirterek ilçe olmasıyla birlikte ilçenin gelişmesi yönünden çalışmalar yaptıklarını ifade ederek ilçenin günümüzde birçok il merkezine göre daha ileri bir düzeyde gelişmişlik gösterdiğini ifade ederek ziyaretlerinden dolayı Kazakistanlı gazetecilere teşekkürlerini sundu. 

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergen, Gölbaşı ilçesini ve Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’i ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Vakfın yapısı ile ilgili bilgi verdi.

AGAD Başkanı İbrahim Aslan ise, misafirleri Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ve mesleki dayanışmanın önemine işaret ederek, AGAD ile Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfının ortak projelerde yer alacağını dile getirdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha