Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’in girişimleri ile GÜRTEKS Şirketler Grubu Gölbaşı’na Yatırım Yapmak İçin İncelemelerde Bulundu.  

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Gölbaşı için yapılması planlanan Büyük Yatırım İçin yaptığı açıklamada; “Gölbaşı için yapılan bütün yatırımları koşulsuz şartsız destekliyorum. Gölbaşı’na bir çivi çakılsın, isterse o çivi elime çakılsın. Gürteks İçin ilk adımı hayırlısı ile attık. Gölbaşı’nda bir yıl içerisinde işsizlik sorununu minimuma indireceğiz.
Gölbaşı ilçesinde mevcut olan işsizlik biran önce çözüme kavuşmalı. Bu bağlamda, gerek Gölbaşı Belediyesi gerek Gölbaşı Kaymakamlığı gerekse yatırımcılarımızın duyarlı olup Gölbaşı’ndaki işsizliği en aza indirmek ve Gölbaşı’nın kalkınması için duyarlılıkla ortak hareket ederek çalışmalar yapmaları gerekmektedir.
Yatırımcılar Gölbaşına yatırım yapmak için teşvik edilmeli, Gölbaşı Adıyaman’ın cazibe merkezi olacak durumda. Coğrafi konumu özelliğini kullanarak yatırımcıları buraya çekmeliyiz, yapılan en küçük yatırım Gölbaşı’nda istihdam demek, istihdam ise birçok ailenin geçimi olacak. Yapılması planlanan yatırım çok büyük, büyük bir istihdam sağlanması planlanıyor, böyle bir yatırım için ben koşulsuz şartsız tüm desteklerimi şahsım ve kurumum adına yatırımcılara sunuyorum. İnşallah GÜRTEKS burada istihdam sorununu büyük ölçüde kaldıracak bir yatırım planlamakta kendilerine şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
“Gölbaşı’na Yatırım Yapmak İçin İncelemelerde Bulunduk”
Gürteks Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyeleri de yaptığı açıklamada; “Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’in daveti üzerine Gölbaşı İlçesine gelerek Gölbaşı’nda kurmayı planladığımız fabrika için Gölbaşı Organize Sanayi Bölgesinde yer için incelemelerde bulunduk. Gerekli olan fizibilite çalışmalarını ve gerekli altyapı hazırlıklarımızı tamamlarsak Gölbaşı için büyük yatırım düşünüyoruz. Teknik ekibimiz Gölbaşı OSB de gerekli teknik araştırmayı yaptı teknik ekibimizin araştırmaları doğrultusunda hazırlanacak olan çalışmalardan sonra Gölbaşı İlçesi GÜRTEKS’in yatırım yapacağı ilk adres olacak. Teknik ekibimize ve bizlere olan desteklerinden dolayı Gölbaşı Belediye Başkanlığı ve Gölbaşı Kaymakamlığı’na teşekkür ediyorum.
Gürteks Şirketler Grubu Kimdir?
Gürteks Grubu, 1970 yılında girdiği tekstil sektöründe, bugün Türkiye`nin önde gelen en büyük iplik üreticilerinden biri konumundadır. 3000 çalışanı ile 5 adet fabrikası; 176,000 m² açık, 100,000 m² kapalı alan tesislerimizde; en son teknolojiye sahip olan makinelerle Akrilik ipliği, Akrilik karışımlı triko iplikleri, Akrilik halı ipliği, Fantazi ipliği, Kotonel, Dralon, PP halı ipliği, PBT ipliği, Naylon ipliği, Polyester ipliği, ıslak zemin yer döşemeleri, plastik ambalaj, akrilik ve polipropilen halı gibi birçok çeşit iplik üreterek müşterilerine sağlamış olduğu kalite ve hizmetle dünya da belli bir marka konumu arasında bulunmaktadır.
Gürteks bugün, ülkesinde yakaladığı başarıyı dünyada yakalama hedefine adım adım ilerleyen bir dünya oyuncusudur. Gerek finansal büyüklüğü ile dünya şirketleri arasında edindiği yer, gerekse çeşitli uluslararası kuruluşlarca tescillenen yüksek itibar ve bilinirliği, bunun somut göstergeleridir.”
İnceleme çalışmalarına Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Kaymakam Ali Edip Budan da katılarak Gölbaşı Organize Sanayi Bölgesi ve teşvikler konusunda bilgilendirdi.
Editör: Adıyaman Haber