Düzenlenen yürüyüşe CHP İlçe Başkanı Emine Köseler ,Gölbaşı Belediye Başkan Vekili İbrahim Tıraş ve vatandaşlar katıldı.

CHP İlçe binası önünde başlayan meşaleli yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler’in kutlama konuşması ile devam etti.

Köseler, burada yaptığı konuşmasında, ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz bizi özgürlüğe kavuşturan altın bir sayfa olduğunu kaydetti.

30 ağustos günü aziz milletimiz” Ya istiklal, ya ölüm” diyerek çıktığı yolda hedefine ulaşmış, bu topraklarda yaşayan insanların asla tutsak yaşamayacağını bütün dünyaya gösterdiğini vurgulayan Köseler, şöyle devam etti:

"Bu zafer ile halkımızın yaktığı zafer ışığı daha mazlum milletlerin de tutsaklık zincirlerini kırarak  özgürlüğe kavuşmasına ilham vermiştir. Özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkımız bu gün de 30 Ağustos 1922 günü kadar canlıdır. Bu ülkenin bütün insanları eşit haklara sahip olarak yaşayacak ,adalet hakim olacak  ve iktidar da halka saygı duyarak ,halka hesap vererek görevini yerine getirecektir. Bağımsızlığın ve özgürlüğün teminatı adalettir.” Ya istiklal, ya ölüm” diyen ruh ,adalet mücadelesinin daimi ateşidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kurtuluş Savaşı’nın önderi Cumhuriyet’in banisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarımı sunuyor, halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutluyorum.”

Konuşmanın ardından meşaleli yürüyüş etkinliği sona erdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha