Denge veterinerlik şirketinin mobil kısırlaştırma aracı ile sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanları tespit edilerek bakımları yapıldı.

Yapılan işlemler hakkında bilgi aktaran Veteriner Hekim Hikmet Yalçınkaya, “Çalışmalarımızda 5199. maddeye göre sokak hayvanlarının küpelenmesi, aşılanması, kısırlaştırılması ve kayıt altına alınması gibi işlemleri yapıyoruz. Bu çalışmalarımız hem insan sağlığı hem de hayvan sağlığını koruyarak ikisini bir arada yürütüyoruz” dedi.

Yaçınkaya, yapılan işlemlerin ardından hayvanların tekrar doğal yaşamlarına bırakıldığını kaydetti.

Murat Şahin ise “Adıyaman Valiliğince kabul görmesinin ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’in daveti üzerine Gölbaşı’ndayız. 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereği Besni sınırları dâhilinde bulunan sokak hayvanlarını aşılayıp, kısırlaştırıp kayıt altına alarak tekrar doğal yaşamlarına bırakmak için buradayız. Her ne kadar çalışmalarımız hayvanlarla olsa da buradaki çalışmalar insanlarla da alakalı. Hem hayvan sağlığı hem de insan sağlığı için bu çalışmaları yapıyoruz. Yani yaptığımız çalışmalar sonucu vatandaşlarımızın sokak hayvanlarında korkmalarını gerektirecek bir durum kalmıyor” ifadelerini kullandı.

Yetkililerden yapılan açıklamada ise Belediyelerin yeterli destek vermesiyle çalışmaların diğer ilçelerde de devam edeceği bildirildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha