Gölbaşı Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu ile Ramazan Ayı Fazileti ve Yardımlaşma adlı konferans düzenlendi.

75.yıl Meydanında düzenlenen konferansa, Adıyaman Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Sümeyye Selvican Şafak, TOGEM Başkanı Birgül Kütük Özdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Nizami Yancar, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir yaptığı açılış konuşmasında, Gölbaşı Belediyesi olarak Ramazan öncesi güzel bir konferans düzenlediklerini ifade ederek, “Allah nasip ederse gelecek hafta Ramazan ayına gireceğiz. Onun o ılık ve tatlı esintisini bizim damağımızda ve ruhumuzda bırakacağı güzelliklere az kaldı. Bizim bu Ramazan ayından önce hazırlamış olduğumuz programda bir nebze olsun bizleri Ramazan biraz daha hazırlık yapması ruhlarımızı biraz daha dingleştirmesi maksadıyla değerli hocamız Ömer Döngeloğlu’nu ilçemize davet ettik. Değerli hocamın çok önemli bir özelliği vardır. Bizleri Asr-ı Saadet dönemine öyle bir götürür ki öyle güzel anlatır ve ruhlarımıza öyle güzel dokunur ki, bizler bambaşka bir dünyaya gider ve oradan aldığımız örnekleri kendi hayatımızda uygulamak için birlikte çalışmanın gayretine gireriz. Önümüzdeki hafta hep beraber Ramazan ayının başlangıcını kutlayacağız. Hep beraber oruçlarımızı tutacağız. Teravihlerimiz başlayacak. Bununla beraber belediyemizin hazırlamış olduğu programlar var. Ramazanı dolu dolu geçirmek ve içeriğini doldurmak maksadıyla inşallah bu programları düzenleyeceğiz.” dedi.
İlahi konseriyle başlayan programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Peygamber efendimizin doğumundan bu güne kadar gelen sürede onu ve hayatını anlamanın bizler için çok önemli olduğunu söyledi. Döngeloğlu, Peygamber efendimiz, adaleti ve merhameti ile insanlığa kucak açan bir anlayışın temsilcisi olmuştur. Bizler için en büyük rehber Onun hayatıdır. Lütfen Peygamber efendimizin hayatını iyi okuyup, anlayalım şeklinde konuştu.
Döngeloğlu, Asr-ı Saadetin önemine değinerek, “Asr-ı Saadet Peygamber efendimizin yaşadığı zaman O’nun dünyada geçirdiği ömrünü sürdüğü o zamanların en saadetli en bahtiyar anları. Orada hangi fotoğrafa bakarsanız size bir şey söyler. Çünkü Kur’an-ı Kerim bize Rasulullahı anlatırken, Allaha ve ahiret gününe inanan, Rabbine döneceğine iman eden kullarım için Hazreti Muhammedin (S.A.V) hayatında çok güzel örnekler vardır buyuruyor. Efendimiz (S.A.V) senin benim gibi normal bir insan olarak yaşamış ve kendi hayatını yaşamış bir kul değildir. O bir insandır ama yaşadıkları bize ölçü olacağı için bizim için delil olacağı için Allah tarafından o farklı bir ahlak, faklı bir karakter, olarak yaşamıştır. Rabbimiz buyuruyor ki Çok üstün bir ahlakın sahibisin ey Muhammed Peygamberimizin ahlakını bizzat rabbimiz övüyor. Ona nasıl güzel bir ahlak verdiyse bize indirdiği kitapta Rasulullah efendimizin ahlakını övüyor.” dedi.
Program sonra programın düzenlenmesine katkı sağlayan sponsorlara plaket takdimi yapıldı.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber