Gölbaşı Gar Şefliği önünde toplanan Kurugeçit Mahallesi sakinleri, tren kazasında hayatını kaybedenler adına tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Bulu, burada yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde gelini Hilal Bulu'nun manevra yapan trenin altında kalarak can verdiğini ve 5 yaşındaki torunu Defne Bulu'nun  ağır yaralandığını ifade etti.

Bulu, Demiryolu hattının Gölbaşı'nı ikiye böldüğünü belirterek, şöyle devam etti:

" Ben alt tarafta kalan Kuru geçit mahallesinde ifade ediyorum. Mahallemizde oturan vatandaşlar günlük ihtiyaçlarını karşılamak için bu hattı kullanmak zorundalar. Yetkililere soruyorum ben bu demiryolu hattından karşıya nasıl geçebilirim? bize hattan geçmek yasak diyorlar. Uzaydan mı geçeceğim? Gölbaşı Gar Şefliği ve çevresinde halkımızın geçişine engel teşkil edebilecek duvar, bariyer, alt veya üst geçit bulunmamaktadır. Mahalleli istasyondaki vagonların altlarından, etrafından geçmek zorunda kalarak can güvenliklerini riske atmaktadır. Burada son 3 yıl içerinde 3 genç elektrik çarpmasına maruz kalarak ağır yaralandı, hala tedavileri devam ediyor. 2 bayan da treninin altında kalarak hayatını kaybetti."

2 Şubat 2017 tarihinde 15 yaşındaki Oktay Ballıca elektrik çarpması ağır yaralanarak tedaviye alındığını anlatan Bulu, "Şu an vücudunda ve boyun çevresinde aşırı yanıklardan oluşan kalıcı hasarlar ve izler mevcuttur 7 Şubat .2017 tarihinde 15 yaşındaki Ahmet Şahin yine elektrik çarpması ,ağır yaralı olarak tedavi altına alınmış, şu anda vücudunda aşırı yanıklardan oluşan kalıcı hasarlar mevcuttur.

Ayrıca aşırı radyasyona uğradığından bu husustada tedavisi sürmektedir. 16 Temmuz 2018 tarihinde 14 yaşındaki Atilla Yarımay elektrik çarpması sonucu yine ağır yaralandı. Vücudundaki aşırı yanıklardan dolayı hala  radyasyon tedavisi görmektedir.

17 Ekim 2019 Medine Arıkçı teyzemiz şurada Kurugeçitte hemzemin geçitten geçerken yolcu treni çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Aradan 2.5 ay geçmiş 13 Aralık 2019 tarihinde gelinim rahmetli 32 yaşındaki Hilal Bulu ve 5 yaşındaki torunum Defne Bulu, burada tren istasyonundaki vagonların arasından çocuğuyla birlikte geçmeye çalışırken tren lokomotifi çarpıyor ve hayatını kaybediyor. Geride 2 aylık bir bebeği var. 3 çocuğunu arada bırakarak  aramızdan ayrıldı. Torumu da yaralı olarak Allah bize verdi. Çocuklarımızın emniyeti ve kendi can güvenliğimizin temini gereğince ,bu güne kadar süregelen geç kalmış bu sorunun çözümü için Gar Şefliği ve çevresinin kapatılıp, halkımızın emniyetli bir şekilde karşıya geçebileceği bir üst veya alt geçit yapılmasını yetkililerden istiyoruz." diye konuştu.

Gar şefliği önündeki yapılan basın açıklamasına, tren çarpması sonucu yaralanan ve hayatını kaybeden ailelerin yakınları, mahalle muhtarları, mahalle sakinleri katıldı.

Açıklamanın ardından toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha