Gölbaşı 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan basın açıklamasını okuyan Gölbaşı Türk Eğitim Sen Temsilcisi Mahmut Yetişgen, ”Maalesef İçinde bulunduğumuz bu mübarek ayda yine Türk İslam Dünyası Kan ve gözyaşı içinde acı ile feryat ederken, Sözde Demokrat Batı dünyası üç maymunu oynamaktadır. Şuanda sadece Kudüs kan deryasında yüzmüyor, aynı zamanda Kerkük, Arakan, Doğu Türkistan, Afganistan başta olmak üzere Tüm İslam Coğrafyası kan ve gözyaşına boğulmaktadır. Bütün bunlar yaşanırken İslam Dünyasındaki derin bir sessizlik ümmeti kahr-u perişan eylemektedir. Biz Türk milleti olarak her daim haksızlığa ve zulme rıza göstermeyeceğimizi bir kez daha gür bir sesle haykırıyoruz. İnanıyoruz ki, İsrail ve ABD hezimete uğrayacak, akıttıkları kanda boğulacak; insanlık vahşete karşı mutlak surette galip gelecektir.  Filistinli kardeşlerimizin ‘’Milyonluk Yürüyüş’’adı verdiği en doğal insani hakları olan eylemlerine gaddarca ve insafsızca saldıran katil İsrail’i kınıyor ve lanetliyoruz. Filistinli şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.    

Gölbaşı Türk Ocakları Başkanı Mehmet Çatlakcan ise konuşmasında, "Siyonistler ve Emperyalist oyuncular Filistin’den sonra Kerkük’te de kirli yüzleriyle tekrar sahneye çıkmışlardır. Kerkük seçimlerinde emperyalistlerin işbirlikçisi ve hizmetçileri seçimlere her türlü hile ve pistliği katmışlardır. Türkmeneli  Cephemizin lideri Sayın Erşat Salihi "Bugün oy unu kaptıran yarın toprağını kaptırır" diyerek Türkmenleri direnişe çağırmıştır ve Kerkük’te yaşayan Türkmenler, bu haklı davada asla yalnız kalmayacaklardır. Kirli oyunlar elbet bir gün bozulacak bu katiller akıttıkları kanda boğulacaklardır. Diğer yandan Doğu Türkistanda  her yıl olduğu gibi bu senede Oruç tutmak yasak, Kuran okumak yasak, kısaca Müslüman Türk olmak yasak…ama maalesef seslerini duyacak yardım edecek kimseleri  kalmamış. Bugün Buradan Gölbaşından Doğu Türkistanlı kardeşlerimize selam olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkanı Metin Çırakoğlu ise ”Tarihin hiçbir döneminde katliam ve soykırım yapanların kazandığı, zalimin muzaffer olduğu vaki değildir. Biz Türk Milleti Olarak Daima Mazlumun yanında Zalimin Karşısında olduk olmaya da devam edeceğiz bu vesileyle diyoruz ki Kudüs’te bizim, Kerkük’te bizim, Doğu Türkistan’da bizim Arakan’da bizim. Buradan Gölbaşından Kerkük'e, Arakan'a, D.Türkistan'a Afganistan'a tüm İslam dünyasına selam olsun”dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha