Gölbaşı  ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve KOSGEB Adıyaman Hizmet Merkezi İşbirliği ile “Uygulamalı Girişimcilik Kursu açılıyor.

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Latif Kocaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada , Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin 2 hafta süreceğini ve 70 saatlik bir kurs olduğunu bildirdi.

Kocaman, 2 hafta süren bu eğitimde girişimci adaylarına pazar araştırması, iş fikri geliştirme, üretim yönetim ve finansal yapı, atölye çalışmaları, iş planı eğitimleri verileceğini ifade etti.

Kocaman,18 yaşını doldurmuş, emekli olmayan, okuma-yazma bilen herkesin başvurabildiği bu programın amacının, kişilerin kendi işini  kurmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi mezunlarından kendi işini kurup, faaliyete geçen kobilerinin bulunduğunu hatırlatan Kocaman “Bu işletmeler istihdam yaratma acısından da önemli yere sahip olup, bölge ekonomisinin işleyişine katkı sağlamaktadır” dedi.
Kocaman, bu kursu bitiren  kişilerin iş yerlerini açmaları halinde 30 bin TL’ ye kadar hibe ve 70 bine TL’ ye kadar iki sene ödemesiz iki sene sonra 3’er ay taksitle geri ödemeli kredi sağlayan bu destek alabildiklerini,bunun da  kendi işini kurmak isteyen vatandaşa büyük destek sağladığını dile getirdi.

 

PHA

Editör: Adıyaman Haber