Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, milletler arasındaki en etkili savaşın kültürel savaş olduğunu ifade etti.

Bunun da o milletin geleneğin ve göreneğinden uzaklaştırılarak yapıldığını ifade eden Özdemir, aşıklar sayesinde bunun bir nebze de olsa engellendiğini söyledi.

Başkan Özdemir, konuşmasında şunları kaydetti:

“Belediyenin görevi sadece fiziki değildir. Yol yapmak, su getirmek, park bahçe yapmak değil kültürel hizmetlerin de çok büyük anlamı da olduğunu düşünerek âşıklar şöleninin 10.sunu yapıyoruz. Bu bize büyük bir gurur veriyor. Bu arkadaşlar bize çok az bir ücretle geldiler, sırf bu geleneği ve kültürü yaşatmak için. Aşık arkadaşların burada beş kuruş maddi menfaati yok. Ben sizin adınıza aşıklarımıza teşekkür ediyorum“

Düzenlenen programda Aşıklar kendi aralarında atışmalar yaptı, leb-değmez olarak tabir edilen şekilde türkü söyledi ve her aşık kendi yöresinden kendi yazdığı eserlerini seslendirdi. Ayrıca doğaçlama olarak da her aşık bir türkü seslendirdi.

Programa Kars ilinden Aşık Ilgar Çiftçi, Sivas ilinden Aşık Erdem Cam ve Aşık Berham, Ankara yöresinden Aşık Berham ve Aşık Gülçınar ve Kahramanmaraş Elbistan Yöresinden Aşık Devai katıldı.

Programa Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Emniyet Müdürü Abdurrahman Köse, İlçe Jandarma Komutanı Halit Çumak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, Belde Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programdan sonra aşıklara Gölbaşı Peygamber Üzümü ve ilçenin simgesi plaketler hediye edildi.

PHA

Editör: Adıyaman Haber