Adıyaman Gölbaşı – 19.09.2011 – Gölbaşı’nda, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısı önünde ile tören yapıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`e 1921 yılında mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısı ile düzenlenen tören, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı`na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı.

 

Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Toker, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Emniyet Müdürü Orhan Tor, Gölbaşı MYO Müdürü Emin Özdemir ile kamu kurum ve kuruluş çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

 

İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Toker, yaptığı konuşmada,  bu günün, dünya tarihinin kaydettiği en büyük mücadelenin kahramanları olan İstiklal Savaşı, Kore ve Kıbrıs gazilerinin yanı sıra Güneydoğu`da terör örgütü PKK`ya karşı mücadele veren gazilerin şeref günü olduğunu belirtti.

Toker, Gaziler olarak Türk Silahlı Kuvvetleri`ne olan bağlılıklarından da söz ederek, şunları kaydetti:

 

"Milletinin en güvenilir kurumu olan ordumuzun vatan aşkı, bayrak sevgisi ve millete hizmetten başka hiç bir düşüncesi olamaz. Gazilerimize devlet tarafından maaş bağlanıp, özlük hakları verilmiştir. Birçok yerde ücretsiz olarak yararlanmaktadır. “

 

Editör: Adıyaman Haber