GAP idaresi Başkanlığı Sosyal Projeler Koordinatörü Ali Çiçin, yaptığı açıklamasında, GAP İdaresinin İnsani Ve Sosyal Gelişme Genel Koordinatörlüğü bünyesinde kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik projelerin bulunduğunu kaydetti.

Bunlardan birisinin de çocuklara yönelik olan GAP Çheetos Çocuk Gelişim Merkezi projesi olduğunu aktaran Çiçin, şunları ifade etti:

"Projemizde 9 ilde 13 merkezimiz bulunmaktadır. Bu 13 merkezimizde çocukların okula gitmediği saatlerde yeteneklerini geliştirmek, eğitim kariyerlerini planlamak, güçlendirmek ve bir takım faaliyetler yapmak üzere merkezlerimizi tercih etmektedirler. Merkezlerimizde hem kendilerini geliştirirler hem de okul derslerine katkısı olacak eğitim faaliyetlerine katılırlar. Kamp için yıl boyunca merkezlerimize gelen başarılı öğrencilerimizden 10'ar kişilik gruplar seçiyoruz ve bütün merkezlerimizi bir arada topluyoruz. Buna GAP Çheetos Çocuk Gelişim Merkezler Yaz Kampı diyoruz. Şimdi ise  Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı’nda 17-21 Haziran tarihleri arasında 4’üncüsünü yapmaktayız. 9 ilimizden 130 tane çocuğumuzu şu anda bu kampta ağırlamaktayız. Bu çocuklar burada 4 gün boyunca hem eğlenecekler hem öğrenecekler hem de burada 9 ilden gelen diğer çocuklarla bir birlerini tanıma fırsatları olacak. Kamp etkinliklerimizin gece ve gündüz olmak üzere 2 içeriği bulunmakta. Gündüz içeriğinde daha çok atölyelerimizde  teknoloji ağırlıklı olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Uçurtma şenliğimiz var. Gölbaşılı çocukların da katılacağı bir konserimiz var. Akşam programlarında geleneksel çocuk oyunları var, sportif faaliyetler var. Akşam faaliyetleri yatma saatine kadar değişmektedir. Öğrencilerimiz gündüz daha çok öğrenmeye ve eğitime dayalı programlarla kendilerini geliştir me fırsatı bulurken akşamları da eğlenme fırsatı buluyorlar."

 

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha