Programa Engelsizsiniz Vakfı Başkanı Bahattin Demir, Başkanvekili Tunçay Okutan, Psikolog Dr. Sema Okutan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Yaşar Gül, Gölbaşı SHM Müdürü Arif Özdemir, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, Gölbaşı Kent Konseyi Başkanı Niyazi Arslan, engelli aileleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Proğramda konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Gölbaşı Engellilerin Engelsiz Evi’nin 2013 yılında açıldığını, kayıtlı 280 engelli vatandaşın olduğunu bildirdi.

Başkan Özdemir, şöyle devam etti:

"Burada bilgisayar, saz, gitar, seramik, Cam boyama, resim  kursu vb. çeşitli  dallarda kurslar açtıklarını söyledi. Engelli kardeşlerimiz burada hoşça vakit geçiriyor, hem üretime katkıda bulunuyor, hem sosyal ve beşeri ilişkilerimiz gelişiyor, hem de ailelere bir nebze de olsa ekonomik olarak destekte bulunuyoruz. Gölbaşı’nda, kayıtlı 1300 kişi civarında engellimiz var. Bunlar bizim kardeşlerimiz, canımız, ciğerimiz, yavrularımız. Bunlara sahip olmak, bunlarla beraber olmak ta bizim görevimiz. Ben bu anlamda bugünkü programı düzenleyen, bir araya gelmemize vesile olan Engelsizsiniz Vakfı’nın değerli başkanının şahsında vakfın yöneticilerine teşekkür ediyorum"

”Engelsizsiniz Vakfı Başkanı Bahattin Demir ise ” 22 yıldır engelli vatandaşlarımıza hizmet eden bir kardeşinizim, benim de engelli bir kız kardeşim var. Sevgide sınır yok diyorum. Dün Rize’deydik, bu gün Adıyaman’da, yarın başka bir ilde olacağız. Elimizden geldiğince bizler engelli kardeşlerimizin yanında olacağız. Sadece maddi anlamda değil. Sizlerde biliyorsunuz ki engelli kardeşlerimiz zaman zaman şiddete maruz kalabiliyor. Cinsel istismar gibi kelimesi, cümlesi bile hoş olmayan alçaklıklara bile maruz kalabiliyorlar. Bunlara karşı vakıf olarak ta ,millet olarak ta ,bütün toplum elbirliğiyle bu tür şeyleri gördüğümüzde müsaade etmeyip, müdahale ederek toplumda bu şekilde  şüpheli olan insanlar varsa bunları afişe edip gerekirse yedi cihana rezil etmemiz gerekir"ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra engelli vatandaşlar ve engelli ailelerle tek tek görüşen Engelsizsiniz Vakfı Başkanı Bahattin Demir, getirdiği bayramlık hediyeleri dağıttı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha