Gölbaşı Kapalı Spor Salonunda yapılan törene, İlçe Kaymakamı Mutlu Köksal, Belediye Başkanı İskender Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Erdinç Ağcakoyunlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Koçyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gölbaşı Kaymakamı Mutlu Köksal, törende yaptığı konuşmasında, bu gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde esarete ,dayatmalara ve işgale boyun eğmeyen Türk milletinin, bağımsızlığına kast eden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla taçlandığı, tarihin en şerefli ve gururlu günlerinden Cumhuriyet’in 96’ıncı yıl dönümünü coşkuyla idrak edilen gün olduğunu kaydetti.

Köksal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet, milletimizin hürriyet ve istikbali uğruna verdiği varoluş mücadelesinin muazzam bir zaferle sonuçlanması sonrası gelen şanlı bir kazanımdır. Bu vesileyle egemenliğin millete ait olduğu tescillenmiş, ezelden beri hür yaşayan Türk milleti ebediyen hür yaşayacağını, büyük bir kahramanlık destanıyla tüm işgalci devletlere ve iş birlikçilerine haykırmıştır. Türkiye için bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizdeki kapsamlı  bir çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, gerektirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasi hayatımıza dinamizm kazandırmıştır.

Cumhuriyetimizi ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir. Türk milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlere sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyetimizin temel hedefi; görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, öz güveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmaktır. Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde Türkiye Cumhuriyeti, uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, bölgesindeki gelişmelerde aktif rol oynamış, iç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilmiştir."

Türkiye Cumhuriyeti'nin 96 yıldır 'muasır medeniyetlerinin üzerine çıkmak' gayesiyle karşılaştığı tüm zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam ettiğine işaret eden Kaymakam Köksal, "Bu yolda en büyük güç kaynağımızı, fikri hür, vicdaı hür, sorgulayan, adaletli nesiller oluşturmaktadır. Bu itibarla kıymetli öğretmenlerimize ve yarınlarımızın teminatı öğrencilerimize daha güçlü bir Türkiye’nin inşasında daha büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Cumhuriyetin ilanından bu güne kadar  eğitimde, kültürde , ekonomide, alt yapı hizmetlerinde hülasa her sahada çok önemli gelişmeler kaydetmemize rağmen Cumhuriyet’in korunması ve kollanmasında gençliğin bekçiliğine her zaman ihtiyacımız olacaktır."

Kaymakam Köksal, bölgesinde güçlü bir aktör olarak ortaya çıkan geliri devamlı artan, milli harp sanayisini kurabilmiş bir Türkiye Cumhuriyeti dostları sevindirebileceği gibi düşmanlarını yeterince kıskandıracağını vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Bu nedenle Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak en temel görevimizdir. Bu gün Cumhuriyet’in temeli olan insanımız, geleceğe büyük bir ümitle bakmaktadır. Tıpkı bu güzel bayram günleri gibi ülkemizin geleceği de  aydınlıktır, parlaktır, sevinçlidir. Türkiye tüm dünyanın ışıldayan yıldızıdır, ilgi odağıdır." Sosyal hayattan kültüre, ekonomiden sanata her alanda artık ayağa kalkmış, başı dik bir Türkiye görüyoruz. Bu ülke geleceğin güçlü, en müreffeh, en özgür ülkesi olacaktır. Buna inancımız tamdır ,Bu hedefe ulaşabilmek için devletimizin tüm organları, tüm kurumları, top yekûn bir millet canla ,başla çalışmaktadır. Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için, dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmeli, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerlerimizi yüceltmeye devam etmeliyiz. Milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek birlik ve beraberliğimizi sürdürmeliyiz."

Köksal,15 Temmuz 2016 gecesi ve sonrası yaşananların bir kez daha iradesine ve bağımsızlığına  kast eden, ülkenin üstüne karabasan gibi çökmek isteyen, kökleri dışarıda olan ,terör örgütleri ve işbirlikçilerine karşı kahraman milletin, milli mücadele döneminde olduğu gibi, yine yek vücut olup canını siper etmekten bir an bile tereddüt etmediğinin görüldüğünün altını çizdi.

Köksal,"Zira bu millet; vatan, bayrak ve istiklali söz konusu olduğu zaman gözünü kırpmadan ölüme atılabileceğini, yüzlerce yıllık tarihi boyunca defalarca ispat etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere,vatanı bayrağı ve istiklali uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle yadediyorum.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nızı bir kez daha kutluyor,hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." dedi.

Kutlamalar resim, şiir, kompozisyon dallarından dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ve öğrenciler tarafından hazırlanan müzik ve halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha