Çelik Köyü, Karaçömçe mevkiinde yapılan şenliğe Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, STK temsilcileri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, yurt içi ve yurt dışında yaşayan Çelik köylüleri katıldı.

Şenliğin açılışını yapan Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy, "İlkini yaptıkları ‘Borani Şenliği’ için geldiklerinde bende heyecanlanmıştım. Bu kadar büyük bir organizasyon olacağını tahmin etmemiştim. İnşallah bu şenlik önümüzdeki senelerde artarak devam eder. Buradaki arkadaşlarımızın birlik ve beraberliğinin devamını diliyorum. Katkısı olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Plaket töreninde konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise "Çelikli ataların torunları bugün Borani bahane edilerek kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarma çabasındalar. Bu çok önemli bir olaydır. Bu düşünceden eyleme geçmiştir. Bu düşünceye de, eyleme de benim sonsuz saygım vardır. Darısı diğer köylere olsun diyorum. Çünkü maddi kalkınma tek başına yetmiyor, bu gün Çelik Köyünün yolu asfalt, kanalizasyon, su gibi maddi sorunları çözülmüş ama aslolan inançlarımıza ve geleneklerimize bağlı olarak kalkınmaktır. Bunu da bugün bunu gerçekleştirdiniz. Bu işte emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Borani Komitesi Başkanı Kemal Özdemir de "Bu yıl 2.sini düzenlediğimiz etkinliğimizin amacı kendi birliğimizi ve beraberliğimizi geliştirmek ve geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi bir sonraki kuşaklara aktarmaktır. Borani komitesi ve köy muhtarlığı olarak etkinlikten elde ettiğimiz yardımlarla köyümüzün ihtiyaçlarını gidermekteyiz” dedi.

Borani Şenliği, gelenlere ikram edilen borani yemeğinin ardından türkülerle ve halaylarla devam etti. Borani Komitesi tarafından şenlikte emeği geçenlere plaket taktim edildi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha