Sosyal Belediyecilik ilkesiyle yola çıktıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, Bakmıyoruz Bahaneye, Gidiyoruz Her Haneye projesinin müjdesini vererek detaylarını açıkladı. 

-"ÇAT KAPI HANE ZİYARETLERİ YAPACAĞIZ"

Projenin Gölbaşı’da yaşayan dezavantajlı vatandaşlara hitap ettiğinin altını çizen Belediye Başkanı İskender Yıldırım, "Projemizle çat kapı hane ziyaretleri yapacağız. Yöneticilerimizle rastgele bir mahallede seçilen haneleri ziyaret edecek, hane sakinlerinin sorun ve sıkıntıları, belediyeden dilek ve istekleri dinlenerek vatandaşlarla bir araya gelmesi sağlanacaktır. Gölbaşı ilçesinde yaşayan, sosyal ve ekonomik yönden dezavantajlı, hasta, bakıma muhtaç, engelli, yaşlı ve yalnız vatandaşlara evlerinde hizmet vermeyi hedefler. Evde bakım ve sağlık hizmetlerinin amacı, vatandaşların sosyal koşullarının daha iyi hale getirilmesi sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sunmaktır. "dedi.

Yıldırım, evde bakım ve sağlık hizmetlerinin yanında vatandaşlara çeşitli konularda bilgilendirme yaparak başta sağlık konusunda bilinçlendirmeyi de kapsadığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu projeyle ilgili vatandaşlar sağlık ve sosyal yönden desteklenecek, kendilerini yalnız hissetmeyeceklerdir. Ayrıca projemiz kapsamında yalnız yaşayan yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların tıraşları, kişisel bakımları, ev temizlikleri, sosyal çalışmaları, psikolojik destek ve hasta nakil hizmetleri olacaktır. Projemizin diğer bir boyutu ise gönüllülük, gönüllü olarak projemizde yer almak isteyen gençlerimiz vatandaşlarımız projemize dahil olabilirler, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızla bir araya gelip onlara destek olabilirler. İlçemize hayırlı olsun." 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha