Gölbaşı Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, daire amirleri, müdürler, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, toplumun mutlu olmasının yolunun hasetliklerini, düşmanlıkların yok olması; sevginin, barışın, kardeşliğin, dayanışmanın, birliğin ve dirliğin oluşması ile mümkün olacağını belirterek, bu sebeple Gölbaşı Belediyesi olarak bu tür programları her zaman yapacaklarını söyledi.

Başkan Özdemir, ayrıca konuşmasında, 2018 yılının Gölbaşı için yatırım yılı olacağını belirterek şunları kaydetti:

“2018 yılında birçok alanda yatırımlar yapılacak. Göl çevresi mesire alanı projesi, kentsel dönüşüm (150 m2), İtfaiye Kademe-Garaj-Mezbahan Projesi, yeni parklar, yol ve kaldırım çalışmaları, yeni belediye hizmet binası, Atatürk Bulvarı ve 1 Nisan Bulvarı sıcak asfalt çalışması, Yeni hükümet Konağı, Emniyet Müdürlüğü Binası, SDM Binası, TCDD Alt geçidi, 2 ve 3 nolu Sağlık Ocağı binaları, Gençlik Merkezi, Öğrenci yurtları, 8 derslikli anaokulu projeleri. Tüm bunlar yeter mi, yetmez. Bunlar ve arkasından gelecek olan bir çok hizmet sizlerin yaşam standardını yükseltmek  ve mutlu yaşamanızı temin etmek içindir. Kişinin mutlu olması için toplumun mutlu olması gerekir.”

Konuşmalardan sonra Recep Aslan'ın eşsiz yorumuyla ilahileri söyleyip mest ettiği gecede, Gölbaşı halkı da ilahilere eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadı.

Ömer Döngeloğlu ise yaptığı sohbette birlik, kardeşlik ve barış vurgusu yaptı.

“Sohbet Programı”nda konuşan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, ayet ve hadislerle süslediği sohbetinde Hz. Muhammed'i (s.a.v.) ve o dönemi anlattı. Etkileyici anlatımı ile birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Ömer Döngeloğlu, " Dini daha çok öğrendikçe daha çok yaşamamız gerekiyor. Peygamberimizin hayatından örnek almalıyız." dedi.

Hz. Muhammed (s.a.v.) ve sahabeden hatıralar paylaşan Döngeloğlu, İslam’daki kardeşliğin önemine dikkat çekti. Yaklaşık 1 saat süren programda gözlerden yaş, dillerden dua ve salat-u selam döküldü.

Programın sonunda Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, sanatçı Recep Arslan’a günün anısına plaket  ve çiçek takdim etti. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha