Bir Restorantta gerçekleştirilen genel toplantının ardından Gölbaşı Belediyesi Meclis Salonu’nda Milletvekilleri ve ilçe başkanlarının katılımıyla toplantı devam etti. 
TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bu soğuk havada sıcak iklimi oluşturan ilçe başkanımıza, belediye başkanımıza ve Gölbaşı teşkilatımıza çok teşekkür ediyoruz.
 Değerli arkadaşlar, malum çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç sadece partimiz ve şahsımız açısından değil bu ülkenin selameti bu ülkenin geleceği açısından son derece önemlidir. Dolayısıyla parti kimliğinin de ötesinde kendi geleceğimiz için çocuklarımız için daha bir Türkiye oluşturmak adına çok önemli bir sürece adım atıyoruz. Referandum var önümüzde. Burada kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz. Türkiye artık tam bağımsız bir ülke olarak dışarıdan yönetilen bir ülke konumunda değil bu milletin kendi yöneticilerini seçtiği kendi geleceğini belirlediği bir ülke konumuna gelecek inşallah. Dolayısıyla bu bağlamda bu tarihi süreçte hepimize çok önemli süreçler düşüyor. Sadece seyirci olarak değil bizzahati  her birimiz aktif bir rol alacağız. Bu trenin kaçmaması lazım. Yıllardır belki bir asra aşkın süredir hep hükümet sistemi tartışmaları oldu.  Bu tartışmalar içerisinde de Türkiye’yi geleceğe hazırlayacak sistemin aslında parlamenter sistem değil de getirmek istemiş olduğumuz Cumhurbaşkanlığı sisteminden geçtiğini geçmişten gelen tüm liderler ifade etti. O liderler en iyi dönemlerinde dahi parlamenter sisteminin zafiyetlerinden, sakıncalarından hep konuştular. Hâlbuki kendileri çok güçlüydü. Yasama da yürütme de tek ellerindeydi bu sisteme göre öyle. Ona rağmen kendi şahıslarını düşünerek değil ülkenin geleceğini, milletin selametini hesap ederek bu parlamenter sistemin aciziyatini ifade ettiler. Bütün liderler rahmetli Özal’da, Demirel de, Türkeş de, Muhsin Yazıcıoğlu’nun da ve rahmetli Erbakan’ın da hayalinde bu sistem vardı"
Türkiye'nin parlamenter sistemle değil Cumhurbaşkanlığı sistemiyle çok daha iyi biri şekilde yönetileceğini belirten Aydın, "İstikrarın olması lazım, güven ortamının olması lazım, huzurun olması lazım ve yönetime gelen iktidarların geleceğini düşünerek 5 yıl boyunca orada kalacağını bilerek büyük projeler yapması için koalisyonlara kapalı istikrarı sağlayan Cumhurbaşkanlığı sisteminin elzem olduğunu hep ifade ettiler.  Dolayısıyla artık onların döneminde bu gerçekleşmedi. Hamd olsun bu dönemde bu teklif Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’nin de desteğiyle meclisten geçti ve milletin huzuruna geldi. Şimdi söz de karar da milletin. Hepimiz konuşacağız, herkes konuşacak ama nihai kararı millet verecek. Millet kendi göbeğini kendi kesecek kendi kaderini kendi belirleyecek. Daha güçlü bir gelecek için milletin özlemle hasretle beklediği referandum milletin önüne gelecek. Bize düşen doğru bir şekilde bu sistemi halka anlatmaktır. Kendi partimiz, kendi şansımız, makamlarımız için değil milletin geleceği için evlatları için torunları için bu sistemin ne kadar gerekli olduğunu hepimiz anlatmak zorundayız. Hepimiz büyük bir çaba sarf etmek zorundayız. İşimiz bu bizim. Madem biz bu millet adına yola çıktıysak bu millet için tarihi bir fırsat geldi ve bu fırsatın bu süreçte heba olmaması lazım. Çok iyi değerlendirilmesi lazım. Yasama ve yürütmenin bir birinden kuvvetli bir şekilde ayrıldığı ve yargının da kendi bağımsız ve tarafsız konumuna geçtiği, demokrasinin hakim olacağı, istikrarın sağlanacağı güçlü bir Türkiye adına hepimizin el birliğiyle omuz omuza mücadele etmesi lazım.  Geçmişe dair bir takım dedikodular, sıkıntılar fitne ne varsa hepsini elimizin tersiyle iteceğiz. Kucaklayacağız, birbirimizi kucaklayacağız. Gölbaşı’nı Adıyaman’ı ve tüm Türkiye’yi kucaklayacağız.  Bu bakımdan ev ev, kapı kapı, dükkan dükkan her birimiz ulaşmadık yer bırakmayacağız. En ücra köşeye kadar gideceğiz.    Bu meselenin parti meselesi değil memleket meselesi olduğunu , büyük ve güçlü bir Türkiye’nin en önemli meselesi olduğunu anlatacağız. Gölbaşı açısından da tarihi bir rekorla nihayete erdireceğimizi temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen ziyaret programına AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Salih Fırat ve Halil İbrahim Fırat ile Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez ve İlçe başkanları katıldı.


Kaynak : PHA

Editör: Adıyaman Haber