Hükümet Konağı bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kaymakam Mutlu Köksal, Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Işık, STK temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaymakam Mutlu Köksal, Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Işık tebrikleri kabul etti. 

Tebriklerin ardından konuşma yapan Kaymakam Mutlu Köksal, "Bugün Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ün önderliğinde esarete, dayatmalara ve işgale boyun eğmeyen Türk Milletinin, bağımsızlığına kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla taçlandığı, tarihimizin en şerefli ve gururlu günlerinden Cumhutiyet’imizin 96. Yıl dönümünü coşkuyla idrak ederken sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum."ifadelerini kullandı.

Kaymakam Köksal, konuşmasına şöyle devam etti:

"Cumhuriyet, milletimizin hürriyet ve istikbali uğruna verdiği varoluş mücadelesinin muazzam bir zaferle sonuçlanması sonrası gelen şanlı bir kazanımdır. Bu vesileyle egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu tescillenmiş, ezelden beri hür yaşayan Türk Milleti ebediyyen hür yaşayacağını, büyük bir kahramanlık destanıyla tüm işgalci devletlere ve işbirlikçilerine haykırmıştır. Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizdeki kapsamlı bir çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanın ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza dinamizm kazandırmıştır. Saygıdeğer Gölbaşılılar, Bu duygu ve düşüncelerle başta  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna canını ortaya koyan aziz şehiterimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet  Bayramınızı bir kez daha kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha