Gölbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde yapılan dağıtım törenine Gölbaşı Kaymakamı Mutlu Köksal, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Adıyaman İl Koordinatörü Faruk Alan, Gölbaşı İlçe Tarım Müdürü Erdal Yılmaz, STK temsilcileri, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Doğan Güven ve ceviz üreticileri katıldı.

Kaymakam Mutlu Köksal, yaptığı açıklamada, ceviz kabuğu soyma makinaları ile birlikte çiftçilerin üretim ve satışlarının daha rahat ve kolay hale geleceğini kaydetti.

Köksal, şöyle devam etti:

"Bu projede emeği geçen GAP idaremize, İl Tarım Müdürlüğümüze, İlçe Tarım Müdürlüğümüze, ilçe çalışanlarımıza, üretimden kaçmayan fedakâr ,cefakar  siz değerli çiftçilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah kazancınız hayırlı ve bereketli olur. Gölbaşı’mız için, Adıyaman’ımız için, ülkemiz için hayırlı kazançlara vesile olursunuz. Bizlerde bu güne kadar olduğu gibi sizlerin yanındayız. Bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Gölbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Yılmaz ise, “13 bin dekar kayıtlı ceviz üretim alanına sahip ilçemizde yürüttüğümüz bu proje ile çiftçilerimizi ceviz kabuğunu elle soymanın zahmetinden kurtarıyoruz. İşletme başına işçiliği azaltarak karlılığı arttıracak projemize benzer projeleri yürütmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Projeden faydalanan çiftçilerden Yusuf Öztaş da, "Şimdiye kadar cevizimizi komşu köylere götürüp belirli bir ücret karşılığında soyduruyorduk, şimdi ise ev elektriği ile çalışan bu makinelerle evimizin önünde soyacağız. Projede kimin emeği geçtiyse çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha