Atatürk Anıtına çelenk bırakılan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, törende yaptığı konuşmada, "Gönül arzu ederdi ki, bu önemli bayramı; meydanlarda, statlarda, okullarımızda büyük coşkularla kutlayalım. Ancak, dünyayı saran Kovid-19 salgını, maalesef bu heyecanımızı istediğimiz şekilde ifade etmemize engel teşkil ediyor."dedi.

Bundan 101 yıl önce Ankara'da dualarla, tekbirlerle, salavatı şeriflerle açılan Büyük Millet Meclisin, vatanın işgal edildiği bir dönemde, "Milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin merkezi olmuştur" diyen Özdemir, "Binlerce yıllık devlet silsilemizin son temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti; birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma anlayışı üzerinde inşa edilmiştir." diye konuştu.

Farklı okullardan öğrencilerin sunduğu gösteriler ve çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilmesiyle kutlamalar sona erdi.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle az sayıda katılımla yapılan törene; Kaymakam Mutlu Köksal, Belediye Başkanı İskender Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, belde belediye başkanları, ilçe protokolü, STK üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha