Gölbaşı 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine Adıyaman Vali Yardımcısı ve Gölbaşı Kaymakam Vekili Adem Kaya, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Erdinç Ağcakoyunlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Koçyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile halka seslenmesinin ardından konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, şunları ifade etti:

"Darbelerden  çok çeken, bir daha böyle bir deneyimi  yaşamak istemeyen milletimiz, büyük bir sağduyu ve kararlılıkla 15 Temmuz 2016 ‘da ki  girişimi engelleyerek  bayrağına, iradesine, demokrasisine ve hepsinden önemlisi geleceğine sahip çıkmıştır. Tarihte bir çok örneğine sahip olduğumuz bu direniş milli kimliğimizin, milli birlik duygumuzun en önemli göstergesidir. Yüce milletimiz ,vatanseverliğini dünyaya örnek olacak şekilde  sergilemiştir. Büyük önder M.Kemal Atatürk’ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"sözü bu kalkışmada  da önemini göstermiş, Türk halkı onurlu duruşunu  tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu vesileyle demokrasiye sahip çıkan, egemenliğini korumak için canını veren 246 şehidimizi ve yüzlerce gazimizi saygıyla yad ediyorum. Allah bir daha bu asil millete böyle kara bir gece yaşatmasın. Saygı ve hürmetle hepinizi selamlar, daha aydınlık ve çağdaş bir Türkiye umut ederim."

Adıyaman Vali Yardımcısı ve Gölbaşı Kaymakam Vekili Adem Kaya ise "15  Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü ve işbirlikçilerinin gerçekleştirdiği hain darbe girişimine imanıyla, inancıyla ve yüreğiyle karşı koyan çok kıymetli Gölbaşılı hemşerilerim. Tarihin en karanlık hadiselerinden birisi olan 15 Temmuz ihanet girişimi Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün liderliğinin sevk ve idaresinde  hükümetimizin kararlı duruşu, tarihi şan ve şerefle dolu aziz demokrasimize ve hukukuna sahip çıkışı, vatanperver asker ve güvenlik güçlerimizin şanlı duruşu sayesinde bertaraf edilmiştir. Fetöcü Cuntanın 15 Temmuz işgal girişimi ile amacı, yüzlerce yıl gittiği her yerde adalet ve hakkaniyet götüren büyük bir medeniyetin asaletini onurla taşıyan milletimizi ve ümmetin son kalesini tarihten silmekti. Aziz milletimiz o gece memleketin dört bir tarafında gösterdiği şanlı direnişle bir destan yazdı." dedi.

Adıyaman'ın tarihi boyunca  devletinin, milletinin ve bayrağının yanında sarsılmaz bir kararlılıkla yer alma şerefini her zaman taşıdığını vurgulayan Kaya, "Bu asil duruşunu FETÖ/PDY üyesi hainler tarafından Cumhuriyetimize, İstiklalimize ve millet iradesine ihanet teşebbüsünün yapıldığı 15 Temmuz gecesi ve sonrasında da net bir şekilde ortaya koymasını bilmiştir. O karanlık gecede Sayın Cumhurbaşkanı’mızın çağrısıyla sokaklara inerek demokrasisine ,devletine ve namusuna yönelen bu beyhude girişime en güzel cevabı veren siz değerli Gölbaşılı kardeşlerime taktir ve şükranlarımı sunuyorum. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke artık,15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum."şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şiirlerle ve 15 Temmuz sunuları ile  devam eden etkinlik, Gölbaşı Müftülüğünce okutulan Kuran-ı Kerim Hatmi için İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım tarafından duası yapıldı.

Camiden çıkışında vatandaşlara Kaymakam Vekili Adem Kaya ve Belediye Başkanı İskender Yıldırım, pilav ikram ettti

Etkinlik, gece yarısı okunan sela ile bitirildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha