Programda 15 Temmuz 2016 tarihinde Gölbaşı ilçemizde yaşananlar Gölbaşı Belediyesi tarafından açılan fotoğraf sergisi gezildi ve alanda bulunanlara Türk Bayrağı dağıtımı yapıldı. 
Programa Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş, Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan, Belören Belediye Başkanı Mahmut Turan, STK temsilcileri ve Gölbaşı halkı katıldı.
Halkın yoğun ilgi gösterdiği program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. , Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar.
Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy, konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişiminde halkın tüm gücüyle direndiğini belirterek 251 şehit ve binlerce Gazi olduğuna vurgu yaparak şükran ve minnetle bu günü andıklarını söyledi. 
Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, konuşmasında şunları söyledi:
“Tam 27 gün boyunca bıkmadan, yılmadan, gece gündüz demeden burada, bu meydanlarda nöbet tuttunuz. Bugün de burada, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için toplanmış bulunmaktayız. Bizi bu günlere özgür, bağımsız bir devlet ve millet olarak kavuşturan rabbimize şükürler olsun. 
Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, meclisimize, demokrasimize, cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun.”
Konuşmalardan sonra Yeşilova Köyü İmam-Hatibi Yunus Olcay tarafından Selalar okundu, Ulu Cami Müezzini Mehmet Çelik tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti sunuldu, Cumhurbaşkanımız tarafından hazırlanan 15 Temmuz belgeseli izlendi, Veysel Görgen’in kendi yazdığı “O Gece”  şiirini okudu, Şehitlerimiz için Gölbaşı Müfütlüğünce okutulan, Kuran-ı Kerim Hatiminin, İlçe Müftüsü Selami Sayın tarafından duasını okundu. 
Ayrıca programda Gölbaşı Belediyesi tarafından çeşitli ikramlar sunuldu. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha