Programa Adıyaman Vali Yardımcısı Onur Kökçü, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan ve Gölbaşı halkı katıldı.
Halkın yoğun ilgi gösterdiği program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. , Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar.
Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, konuşmasında şunları söyledi:
“15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti’nin baki olduğunu ve hep baki kalacağını gösteren tüm Dünya’ya örnek teşkil edecek nitelikteki mücadelemizi sergilediğimiz gündür. 15 Temmuz’da bizlerin yüzümüzün akıyla çıkmamızı sağlayan yüce rabbimize sonsuz şükürler olsun. 
15 Temmuz gecesi demokrasi meydanını doldurarak demokrasi nöbetini 27 gün boyunca bırakmayan sevgili Gölbaşılı hemşerilerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 
Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, meclisimize, demokrasimize, cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir. 
15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun.”
Programda öğrenciler ve öğretmenler hazırladıkları şiirleri okudu. İlçemiz Hafızlarından Yunus Olcay tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Belgeseli ile Gölbaşı Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz Belgeseli programa katılanlar tarafından seyredildi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanında açılan fotoğraf sergisi vatandaşlarımız tarafından gezildi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha