Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Gölbaşı Kaymakamı Mutlu Köksal, Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Terzi, İlçe Müdürü Erdal Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Doğan Güven, Belören Belediye Başkanı Mahmut Turan,siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan,"2019 yılında Gölbaşı ilçeinde tarımsal sigorta yaptıran çiftçilerin oluşan hasarlardan dolayı toplamda 500.000,00 TL ödediği pirimden daha fazla havuzdan ödeme aldığını"söyledi.

TARSİM’ deki ürün ve risk yelpazesinin genişlemesi ile birlikte doğal afetlerin artışıyla tarımsal sigorta yaptırma bilincinin hızla artmakta olduğunu ifade eden TARSİM Bölge Müdürlüğü uzmanı Muharrem Ünal yaptığı sunumda TARSİM’ in amaç ve kapsamları ile 2020 yılı uygulamalarını anlattı. Toplantının sonunda gerek bitkisel gerek hayvansal üretimde üreticilerin karşılaştıkları sorunlar soru cevap şeklinde değerlendirilerek toplantıya son verildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha