Toplantıda, Gölbaşı’lı kadın çiftçiler tarafından kurulması düşünülen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi  için Gölbaşı İlçe Tarım Müdürü Erdal Yılmaz ve il müdürlüğü teknik personellerince üreticilere kooperatifleşme sürecinin tüm aşamaları hakkında bilgi verildi. 

Kadın üreticilerin üye olacağı kooperatiflerin daha sağlıklı ve faydalı sonuçlar doğuracağı ifade edildi.

Yılmaz: Kurulum sürecinde elimizden gelen bütün destekleri sunmaya hazırız

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Yılmaz, burada yaptığı konuşmasında bakanlığın temel görevlerinden birinin de çiftçi örgütlenmesini sağlamak olduğunu belirterek, ”Kurulacak kooperatif ile özellikle rekabet gücü arttırılarak pazar sorunu çözülecektir. Tek başınıza yapamayacağınız işlerin çoğu örgütlenmeyle daha kolay olacaktır, özellikle kadın üreticilerimizin kurduğu birlik ve kooperatiflere yapılan projelerde Bakanlığımız pozitif ayrımcılık anlamında ciddi destekler vermektedir. Kooperatif için kurucular kurulu üreticilerimiz gerekli belgelerle kooperatif kuruluş sürecini başlatacaklardır. Kurulum sürecinde elimizden gelen bütün destekleri sunmaya hazırız.” dedi.

Köseler: Kadın dayanışmasının gücünü bütün kadınlara göstermenin ilk adımı olacak

Kooperatifleşmenin öneli bir adım olduğunu dile getiren CHP Gölbaşı İl Başkanı Emine Köseler ise kooperatif kurarak ürettikleri organik ürünlerden yaptıkları ürünleri piyasaya sürerek kendi ekonomilerine katkı sağlamış olmanın yanı sıra, birlikte çalışmanın omuz omuza kadın dayanışmasının gücünü bütün kadınlara göstermenin ilk adım olacağını dile getirdi.

Köseler, kooperatifin kadın dayanışmasına bir öncülük olacağını vurgulayarak, “Kadınlar olarak bizler de kadınlar arasındaki örgütlenme ve dayanışmayı artırarak daha güçlü bağlar kurup şehrimize ve ülkemize katkı sağlamayı hedefliyoruz. Kadınlar hem üretmenin mutluluğunu yaşayacak hem de aile bütçelerine bir nebzede olsa katkı sağlayacaklardır. Bu konuda tüm kadınların yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.” dedi.  

Kaynak : PHA

Kaynak: pha