Yeni Zelanda’nın Christ Church ilçesindeki iki camiye düzenlenen silahlı saldırı sonucunda 49 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Gölbaşı Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Mahmut Yetişgen, Cuma namazı sırasında düzenlenen tüyler ürperten terörist saldırısı hakkında yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda’da düzenlenen saldırıda 49 müslümanın şehit edildiğini ve çok sayıda yaralının olduğunu belirterek, ''Şehitlerimize Allah’tan Rahmet yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Bu canice ve kalleşçe gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dedi.

Bu ve benzer saldırıların altında avrupa’nın iflah olmaz Türk ve müslüman düşmanlığı yattığına işsret eden Yetişgen, şunları kaydetti:

''Avrupa’nın ve dünyanın çeşitli yerlerinde müslümanlara yönelik faşist saldırılar yapıldığına, ayrımcı tutumlar sergilendiğine, aşağılayıcı ifadeler kullanılmaktadır. Bu noktada İslami fobinin önüne geçilmesi çok önemlidir. İslam Dinine karşı nefret söylemlerinin arttığı günümüzde, sık sık demokrasi vurgusu yapan, insan hakları nutukları atan, “barış” kelimesini dilinden düşürmeyen sözde gelişmiş devletlerin İslam coğrafyasına ve müslüman ülkelere karşı politikalarını gözden geçirmeleri gerekmektedir. Zira sözde gelişmiş devletlerin İslam Dinine yönelik tutumları, müslümanları aşağılayan ifadeleri bu tür saldırılar için psikolojik zemin hazırlamaktadır. Bu canice saldırının sadece aklı melekelerini yitirmiş bir kişinin bireysel saldırısı olarak değerlendirilmemesi, organize bir saldırı olarak görülmelidir. Müslüman ve Türk düşmanlığının ne noktada olduğu üzülerek görüyoruz. Tüm dünya liderleri bu terörist saldırıya en yüksek perdeden tepki göstermeli, her millet bu saldırıya karşı yek vücut olarak, müslümanların yanında saf tutmalıdır.

Alçak saldırıyı bir kez daha kınıyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm İslam âlemine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha