Alınan bilgiye göre, Gölbaşı ilçesine bağlı Harmanlı köyünde amcasının evine gitmek için evden çıkan 16 yaşındaki Elif İçaçan,  komşularına ait 6 köpeğin saldırısına uğradı. 
Olayı gören mahalle sakinleri köpeklerin saldırısına uğrayan İçeçen'i köpeklerden kurtardı.
Vücudunun çeşitli yerinden yaralanan genç kız ihbarla olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından İçeçen, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
-HASTANEDE YÜZDE 80 RAPOR VERİLDİ
Hastanede tedavisi devam eden İçaçan'ın sağlık durumu iyiye gittiği öğrenilirken annesi Emine ile babası Erhan İçaçan, köpeklerin sahiplerinden şikayetçi olacaklarını söyledi.
-"KANUNİ YOLLARDAN HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ "
Kendisini yokken komşularının haber vermesiyle duyduğunu belirten anne Emine İçaçan," Komşularım haber verdi kızına köpek saldırdı dediler. Bende hemen geldim Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne götürdük. Kızımın her yeri yara bere içinde kalmıştı. Yüzde 80 rapor verdiler. Biz komşularımızdan şikâyetçiyiz. Gerekli yerlere müracaatlarımızı yaptık. O köpekleri orada belemeseydiler belki kızımın başına böyle bir şey gelmezdi. Tamam, köpekleri besliyorlarsa kendi bahçelerinde beslesinler. Köyün çocukları sokağa çıkmaz oldular. 5 yıl önce yine bir küçük çocuğa saldırmışlardı. Böyle şeyler olmasına rağmen komşumuz yine beslemeye devam etti. Onun için biz şikâyetçiyiz benim dünyada sadece bir evladım var kanuni yollardan gereken ne ise onu yapacağım"
- BENİ SÜRÜKLEDİLER"
Elif İçaçan, olayı şöyle anlattı:
"Öğlen vakti olmuştu annem ve babam evde yoktu. Bende onların yanına gidiyordum. Annem babaannemlere gitmişti bence onlar çıktı sonrasında çıktım köpekler saldırdılar. Saldırdıklarında beni sürüklediler köpekler ve ben çığlıklar atıyordum çığlıklarımı duyan komşularımız köpeklere bir şeyler attılar köpekler daha sonra kaçtılar. O anda telefonum ekranı kırılmıştı zorla babamın telefonu bularak aradım ambulans geldi beni hastaneye götürdüler. Sokak köpekleri ama komşularımız yemek verip besliyorlardı. Saldırma anı gözümün önünden hiç gitmiyor geceleri sıçrayarak uyanıyorum. Köpekleri olanlara rica ediyorum köpeklerinin aşılarını yaptırsınlar."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha