Adıyaman Üniversitesi Gölbaşı Meslek Yüksekokulu (MYO) 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyetleri kesinleşen 86 öğrenci diploma alma sevinçlerini aileleriyle birlikte yaşadı.

Gölbaşı MYO bahçesinde düzenlenen törene Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Belediye Başkanvekili Fahri Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Kaygusuzoğlu, fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, ilçe protokolü, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, mezun olan öğrencilerin kortej yürüyüşü ile alana gelmeleriyle başladı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, şunları ifade etti: “Gençlerimizin ufkunu açık tutmak ve geleceğe daha bir güvenle bakmalarını sağlamak için bıkmadan usanmadan ve mesai kavramı tanımadan tüm Üniversite yönetimi ve personeli olarak çalışıyor ve gayretlerimizi daha da artırıyoruz. Üniversitelerimizde, sayı ve kontenjanların artırılarak nicelik bakımından ortaya konulan gelişmelerle birlikte, nitelik bakımından da başarı seviyelerinin her geçen gün yükseliyor olması bizlerin bütün yorgunluğunu alıp götürmektedir.
Gölbaşı MYO’da mezun olan öğrencilerimiz aynı zamanda bir girişimci olarak mezun olmuşlardır. Bunun meyvelerini, “Ben bir atölye açtım, ben bir fabrika kurdum, ben bir işyeri açtım diyen mezunlarla görmek istiyoruz.” Bu getirilerin piyasada ortaya konulmasını kendilerinden beklemeyi kendimizde bir hak olarak görmekteyiz. Buna inanıyoruz ve dua ediyoruz.
Gelecek nesillerin eğitim öğretimde daha geniş imkânlarla yetişmesi ve nitelikli bir işgücü potansiyelimizin oluşması ülkemizin gelişmesi için de bir alt yapı niteliğinde değerlendirilmektedir. İşte tüm bu amaçlar için devletimizin her geçen gün sağladığı imkân ve destekler karşısında bizlerin de çok çalışması gerekmektedir.
Üniversitemiz Yönetimi İl ve İlçelerimiz dâhil olmak üzere kişisel kaygıların ötesinde özverili ve sorumluluk bilinciyle hep daha iyisini yapmak çabası içerisinde olmuş ve olmaya da devam edecektir.
Tüm İlçelerimizde Yerel birimlerden Yüksekokullarımıza sağlanan destekler gibi Gölbaşı İlçemizde de Gerek Sayın Kaymakamımız Ali Edip Budan Bey’in Gerekse Sayın Belediye Başkanımız Yusuf Özdemir Bey’in yardım ve desteklerini görmekten oldukça memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.
Gelecek yıllar içerisinde yeni açılan programlarımız arasında yer alan; Lojistik, Bankacılık Finansman ve Sigortacılık, Adalet, Aşçılık, Elektrik Üretim-İletim ve Dağıtım programlarına yeni öğrenci alımlarının bir sonraki eğitim-öğretim yılında başlatılacak olması öğrenci sayımızda ciddi artışlar sağlayacaktır.”
Mezun olan öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü; “Sevgili Öğrencilerim, Size son kez öğrencilerim diye hitap ediyorum. Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Ailelerinizin sevgisi ilgisi ve desteği ile yetişen gençler olarak bugün buradasınız. Hocalarınız sizi imkânlar dâhilinde oldukça iyi bir şekilde donatmaya çalıştılar. Çok güzel bir ortamda eğitim aldınız. Toplumun çok farklı kesimlerinden gelen arkadaşlarınız oldu. Birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek, karşılıklı bir şeyler öğrenerek, sosyal yaşamınızla ve geleceğinizle ilgili kendi görüşlerinizi oluşturdunuz. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak sizin için yakınlarınız için ülkeniz için yapabileceğiniz çok şeyler olduğunu bilmelisiniz ve bunu bildiğinize de inanıyoruz.
Kontrollü, kararlı, sabırlı ve sebatlı gençler olarak gelecekte de birçok güzelliğe katkıda bulunacağınıza canı gönülden inanıyorum. Adıyaman Üniversitesi Gölbaşı Meslek Yüksekokulu sizin ger zaman yuvanız olarak kalacaktır. Bunu unutmayınız. Sizin için duamız ve beklentimiz başarılı olmanızdır” şeklinde konuştu.
Gölbaşı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif Çetin ise Gölbaşı MYO olarak 300 bayan ve 400 erkek olmak üzere 700 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti sunduğunu ve bunlardan her yıl yaklaşık 200’ünün mezun verildiğini kaydetti. Çetin konuşmasına şöyle devam etti: “Öğrenci profili olarak Yüksekokulumuzda Adıyaman il ve ilçelerinden 200, diğer illerden ise 500 öğrencimiz bulunmaktadır. Dışarıdan gelen öğrencilerimizin sayısının her geçen yıl artması bazı ihtiyaçların da aciliyet taşımasını gündeme getirmektedir. İlçemizde yeni yurtların açılması öğrenci sayımızın artmasında etkili olacaktır. Özel yurtlarla birlikte Kredi ve Yurtlar Kurumu yurduna da yoğun bir şekilde ihtiyaç duyulmaktadır. KYK yurtlarının bulunduğu merkezler öğrenciler tarafından cazip görülmekte ve tercihler bu bölgelerde yoğunlaşmaktadır. Bu beklenti ve temenniyle mezun öğrencilerimizi tebrik ediyor, yeni yaşamlarında başarılar diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Gölbaşı MYO Birincisi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi Zübeyir Büyük de kendilerine emeği geçen hocalarına teşekkür ederek, şunları söyledi:  “Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğrenciler olarak, Adıyaman’ın en güzel ilçesinde, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu’nda tanıştık, konuştuk ve kaynaştık. İhtiyaç duyacağımız bilgileri buradan edindik. Bundan sonraki hayatımızda Üniversitemizi ve Yüksekokulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın.”
Yapılan konuşmaların akabinde mezuniyet yaş kütüğüne plaka çakıldı ve dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri ve ödülleri verildi.
Editör: Adıyaman Haber