Gölbaşı Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Özdemir, mesajında, yeni bir öğretim yılına daha erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının başarılı, huzurlu, mutluluk ve hayırlarla dolu olarak geçmesini temenni etti.

Bütün eğitim sistemlerinin merkezinin insan olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları söyledi:

İnsan odaklı bir eğitim sistemi içerisinde biz, sizlerin en iyi bir şeklide yetişmenizi amaçlıyoruz. Bir ülkenin ilerlemesi ve kalkınması, eğitim alanındaki başarısına bağlıdır. Toplum hayatı hızla değişmekte, bilim ve teknoloji sürekli gelişmektedir. Bu nedenle, insanların eğitimi daha da çok önem kazanmaktadır. Okul; bize hayatımızda gerekli olan bilgi, beceri, iyi alışkanlık ve davranışları kazandırır. Ailemize ve topluma yararlı bireyler olmamızı sağlar. Ülkemizi, vatanımızı, milletimizi ve kutsal değerlerimizi sevip onlara sıkı sıkıya bağlanmamızı amaçlar.
Eğitim-öğretimle biz, daha iyi bir vatandaş, daha iyi bir birey, daha iyi bir aile ferdi olma özelliği kazanırız.  Başkalarının duygu ve düşüncelerini anlamayı, onlara saygı duymayı öğreniriz. İyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, yararlıyı zararlıdan ayırt edebilme bilinci kazanırız. Karar verebilme ve sorunları çözebilme becerilerimiz gelişir. Okullar, yalnızca kuru bilgiler aktaran öğretim kurumları değildir. Okullar aynı zamanda bulundukları çevrenin bilgi ve kültür merkezleridir. Çevrede yaşayanlar, okulların etkinliklerine katılabilirler. Okullardaki kitaplık, spor alanları, laboratuar, işlik ve atölyelerden yararlanabilirler. Bu yolla okullar; çağdaş, toplumla kaynaşmış ve bakanlığımızın da hedeflediği “Okullar hayat olsun!” amacını da gerçekleşmiş olur. Bütün bu saydıklarımızın ötesinde, eğitim-öğretimin en öncelikli hedefi, iyi insan yetiştirmektir. İyi insan; başta kendisine, sonra helezonlar halinde ailesine, çevresine, sokağına, mahallesine, ilçesine, iline, ülkesine ve tüm insanlığa faydası olandır. Sadece kuru bilgilerle yetişmiş, akademik diplomalara sahip ama değerler eğitimden yoksun birinin hiç kimseye faydası olmadığı gibi, zararı vardır. 15 Temmuz Darbe Kalkışması’nda bunu canlı olarak yaşadık. Çok önemli üniversitelerde öğrenim görüp diplomalar almış vatan hainleri, kendilerine düşmana karşı kullansınlar diye teslim edilen uçakları, tankları, helikopterleri kendi vatandaşlarına karşı kullanarak ihanet ettiler. Öyleyse bizim birinci önceliğimiz ve okullarımızın en önemli amacı; vatanına, milletine, devletine, bayrağına ve kutsal değerlerine bağlı nesiller yetiştirmektir. Allah’a şükürler olsun ki böyle bir nesil yetişmiş ve 15 Temmuz’da tankların önüne yatarak, kurşunlara göğsünü siper ederek, bu ülkenin bölünemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu uğurda canlarını çekinmeden feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum; ruhları şâd olsun
            Gençlere de seslenen Özdemir, Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Geleceğin Türkiye’si sizlerin elinde daha gelişmiş, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha dinamik bir Türkiye olacaktır. Bunu başarmak için sizlerden istediğimiz tek şey, planlı ve sistemli bir şekilde çalışmanız; vatanınızı, milletinizi, bayrağınızı ve devletinizi canınızdan çok sevmenizdir. Saygı, sevgi ve hoşgörü ekseninle azimle çalışarak aşamayacağınız bir engelin olacağına inanmıyorum dedi.

     Öğretmen ve velilere de çağrıda bulunan Özdemir, konuşmasını şöyle tamamladı:

Sizler geçen öğretim yılı, çok büyük bir gayret sarf ederek, ilçemiz Gölbaşı’nı Türkiye ortalamasının çok çok üzerine çıkardınız. Fedakârca çalışmanızın karşılığı olarak yetiştirdiğiniz çocuklar, çok güzel okullara kazanarak, geleceklerini daha aydınlık kıldılar. Hepinize ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyor, gayretinizin bu öğretim yılında daha da artarak devam edeceğince inanıyorum. Cumhuriyetimizin Kurucusu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” Yeni nesil sizlerin elinde daha iyi yetişecek ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracaktır. Bu konuda sizlere güvenimiz tamdır. Biliyoruz ki sizin için en değerli varlık çocuklarınızdır. Biz de emanetlerinizi sizlerden aldığımız güç ve destekle, çok daha iyi geliştirip vatana, millete, devlete ve sizlere daha hayırlı evlatlar olarak teslim edeceğiz. Sizlerden istediğimiz tek şey, çocuklarınızı sadece evde değil, zaman zaman okullarımızı da ziyaret ederek, öğretmenlerimizle görüşüp okulda da izlemenizdir. Biz; okul, veli, öğretmen üçgenini çok önemsiyoruz. Bu saç ayaklarından birinde görülen aksaklık, olumsuzluğa sebep vermektedir. Bu yüzden sizlerin okul ve öğretmenlerle kuracağınız iletişim, çocuğunuzun yetişmesinde çok önemli bir rol oynayacaktır. Sizleri sık sık okullarımıza bekliyoruz.  
2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm eğitim camiamıza ve öğrencilerimize başarılar diliyorum
 
                                                                                                                                                 Ali Şeyh ÖZDEMİR 
                                                                                                                                      Gölbaşı İlçe Millî Eğitim Müdürü

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber