Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, cumartesi meydana gelen ve 2 kişini öldüğü, 1’i polis 12 kişinin yaralandığı olayı cehalet olarak değerlendirdiğini söyledi.

Bu nasıl olur dedikleri, başka il ve ilçelerde haberlerde gördükleri olayların, Gölbaşı ilçesinde meydana gelmesinin üzücü olduğunu belirten Kaymakam Budan, gerek farklı aileler olsun gerek aynı aileler olsun neticede bu insanların komşu olduğunu ifade etti.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktaran Budan, konuşmasında şunları kaydeti:

“Konu adliyeye intikal etmiş durumda. Şu anda 12 kişi gözaltında. Cumhuriyet savcımız olaya karışan ve görgü tanıklarının ifadesini almakta. Dosya ve iddianame hazırlandıktan sonra dava görülmeye başlanacak. Sosyal ve toplumsal boyutta ilçenin kaymakamı olarak hiçbirimiz hiçbir zaman istemeyiz. Ama maalesef bu olayların önüne geçemiyoruz. Belki de bu en temelde bizim cehalet sorunumuzdur. İncir çekirdeğini doldurmayacak çok küçük meselelerdir. Çocukların kendi arasındaki münakaşalara büyüklerin, velilerin, anne ve babaların karışması ve bunu barışçıl yönden değil de kavgayı daha çok büyütmeye yönelik öldüresiye olmasıdır. Sonuçta 2 vatandaşımız hayatını kaybetti daha yaralılar da var. Kavgayı ayırmak için araya giren bir polis memurumuz yaralandı. Kavgayı daha da büyütenler tarafından rast gele ateş açılması sonucu ölümlü ve yaralanmalı bu olay meydana gelmiştir. Biz bunu büyük bir cehalete dayandırıyoruz. Hiçbir konu hiçbir tartışma hiçbir olay insan hayatından daha önemli değildir. Hiçbir mesele bir insanın bir insana canını alacak kadar önemli olamaz. Bunu da biz cehaletle açıklıyoruz.”

BHA

Editör: Adıyaman Haber