Özdemir mesajında, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılını başarı ve huzurla sonlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Bu başarı ve huzurda, büyük emekler sarf eden saygıdeğer eğitim camiasının neferlerine çok teşekkür ettiğini belirten Özdemir, "Eğitim-Öğretim, sayın bakanımızın da ifade buyurduğu gibi çift kanatlıdır. Bu kanatların herhangi birinde meydana gelecek sıkıntı uçmayı engeller. Bundan dolayı eğitim-öğretimi aynı paralelde önemseyip her ikisinin birden gelişmesi için çalışmalıyız. Elbette ki bu sadece okulların, öğretmenlerin başaracağı bir faaliyet değildir. Bu konuda, toplumun tüm kesimlerine görevler düşmektedir. İşte bu yönüyle, eğitim seferberliği ülkenin tüm kurum, kuruluş ve yurttaşlarının ortaklaşa götürmeleri gereken bir faaliyettir."dedi.

Dünyanın her yerinde, en çok özen gösterilmesi gereken faaliyet de eğitim-öğretim faaliyeti olduğunu vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti:

"Çünkü ülke, eğitilmiş insanların çokluğuyla kalkınacak, ilerleyecek ve müreffeh bir hale gelecektir. Bu konuya gereken özeni gösteren milletler, medeni dünyada hak ettikleri yere ulaşmış, bu konuyu önemsemeyen milletler de geri kalmışlardır. Bunu Cumhuriyetimizin Kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şu veciz ifadeyle anlatır; Eğitimdir ki, bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır ya da tutsaklığa ve düşkünlüğe sürükler.' Gölbaşı'mız da 11 bin 400 öğrencisiyle eğitim-öğretimde önemli başarılara imza atmaktadır. Merkezi sınavlardaki akademik başarılarının yanı sıra sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerdeki başarılarıyla da ülke genelinde adından söz ettiriyor. Özellikle Eskrim ve Muay Thai sporlarında ülkemizi başarılarla temsil eden milli sporcular yetiştirmesi, ilçemiz adına hepimize büyük gururlar yaşatmaktadır. Bu başarılara imza atan sporcularımızı ve onları yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyorum."

Özdemir, "Bugün karneleriyle size gelen çocuklarınızı, sırf karne notlarıyla değerlendirmeyiniz. Karne notları, hayatın veya "iyi-kötü" olmanın bir belgesi değildir. Bu belge, sadece o yılki akademik başarının bir ifadesidir. Bu yıl, akademik başarısı düşük olan bir öğrencinin önümüzdeki yıllarda çok yüksek olamayacağını kimse iddia edemez. Çocuklarımızın notlarından çok onların kişiliklerine, ahlâklarına, davranışlarına önem vermeli ve onların, her şeyden evvel iyi bir birey, iyi bir vatandaş iyi bir insan olmalarına özen göstermeliyiz. Bunu başardığımız an, akademik başarıların da kendiliğinden geleceğini düşünüyorum. Tatille birlikte bakanlığımızca hazırlanan "Çocuklarla Yapabileceğiniz Yaz Etkinliklerinden birkaç tanesini çocuklarınızla mutlaka yapmanızı öneririm. 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılının başarılarla ve huzur içerinde geçmesini sağlayan saygıdeğer idarecilerimize ve öğretmen arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerimize, kıymetli velilerimize çok teşekkür ediyor, iyi bir tatil geçirmelerini diliyorum” dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha