Görevine yeni başlayan Başkan Yıldırım, Perre Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl içerisinde yapacağı projelerini anlattı.

Yıldırım, bu tarz belediyelerin  ahbap, çavuş ilişkisi şeklinde ilerlediğini, henüz görevini yapamadığını ve şu ana kadar aldığı maaşı hak etmediğini belirterek, öğrencilere burs olarak dağıttığını ifade etti.

Belediyenin ekonomik durumunun Türkiye genelinde bütün belediyeler gibi kötü durumda olduğunu belirten Yıldırım, "30 milyonun üzerinde borcumuz var." dedi.

-"GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATIP ÇALIŞACAĞIZ"

Belediye personelleri arasında mevcut yapıyla devam etmeye zorlandıklarını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Çok açık bir kanun var; belediye personel giderleri yüzde 30'u aşamaz, aştığı takdirde belediye başkanına zimmet edilir. Aslında yasa çok düzgün. Belediyeleri de korumaya yönelik, fakat bu yüzde 30’luk dilim içerisinde personel alımı yapılırken liyakat alınmadan yapılmış, bu konudan dolayı biraz sıkıntılarımız var, tabi ki aşacağız. Belediyemizin borcu olması, liyakatlı personelimizin az oluşu, bunlar tabi ki bizlere neden değil, sebep değil, biz gecemize gündüzümüze katıp çalışacağız inşallah."

-"BİRİNCİ SIRADAKİ SORUNUMUZ İSTİHTAM"

Yıldırım, 35 bin nüfuslu Gölbaşı ailesiyle hep birlikte başarılı birlikte çalışacaklarını vurgulayarak, faaliyetlerinin rölantide ilerlediğini söyledi.

Görevine yeni başladığı için mesleğe ve kanuna çok hakim olmadıklarının altını çizen Yıldırım, "Şuan an itibariyle biraz ekonomik olarak önümüzü görmemiz gerekiyor. Şuan temel hizmetleri aksatmadan temizlik, içme suyu gibi bunları aksatmadan birkaç ay rölanti de ilerleyeceğiz. Önümüzdeki ay inşallah 10 bin ton asfalt alacağız. Gölbaşımızın birinci  öncelikli sorunu seçim kampanyasında sıraladık, halktan aldığımız bilgiler doğrultusunda birinci sıradaki sorunumuz istihdam, istihdama yönelik iş adamlarına görüşmelerimiz devam ediyor çok sıkı bir şekilde çok kıymetli memleketimizin de gururu Merinos Grubu Başkanı Sayın Ali Erdemoğlu'nu ziyaret de bulunduk."dedi.

- 6. BÖLGE TEŞVİKİNDE TÜRKİYE'DEKİ EN İYİ TEŞVİK ALAN ADIYAMAN

Başkan Yıldırım,  2019 yılının Türkiye'de ekonomi yönünden kötü olduğunu vurgulayarak, iş insanlarının şuan tedirgin olduklarını kaydetti.

Yıldırım, "6. Bölge Teşviki'nde Türkiye'deki en iyi teşvikli olan burası ile ilgili Konukoğlu Grubu ve Merinos ile diğer iş adamlarımızla bir program çerçevesinde sık sık ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Gölbaşımız için 700 kişinin çalışacağı birkaç işletme kurdurmayı başarabilirsek istihdam sorununu aşacağız."

-"NEMRUT'A GİDEN YERLİ VE YABANCI TURİST, GÖLBAŞIN'DA KONAKLAMALI"

Başkan Yıldırım, belediye hizmetleri kapsamında, birinci önceliğin yolların asfaltlanması olduğuna işaret ederek, "Önümüzdeki ayın 12'sinde asfalt ihalemiz olacak. Asfaltlama işlemlerine bu vesileyle başlayacağız. Onun dışında çok kıymetli bir gölümüz var çok güzel bir regresyon alanımız yapılıyor, bu alanın bir kamp haline getirmek istiyoruz. Cazibe merkezi haline getirerek, yazın 4 aylık süreçte, 20 gününü matematik, 20 gününü gençlik kampı gibi böyle sosyal aktivitelerinde yer aldığı bir kamp merkezi haline getirmek. Dünya'nın 8. Harikası Nemrut Dağı'na giden yerli ve yabancı turistleri Gölbaşı'nda konaklatabilirsek böylece çok güzel şeylerin olacağını umut ediyoruz." şeklinde ifade etti.

-"HASTANE TAKSİ PROJEMİZE, TÜM TÜRKİYE'DEN OLUMLU MESAJLAR ALDIK"

Gölbaşında ticari taksi alışkanlığının olmaması nedeniyle yaşlı ve engelli hastaların otobüs ve minibüsle hastaneye giderken zorlandıklarını, belediyenin 'Hastane Taksi" Projesi ile sorunun ortadan kaldırıldığını kaydeden Yıldırım, açıklamasına şöyle devam etti:

"Hastane taksi projemiz çok olumlu mesajlar aldı, tüm Türkiye’den aldığı olumlu mesajlar konuyla alakalı yaklaşık bin 500'e yakın mesajlar aldık olumlu yönden bizim Gölbaşımızda ticari taksi alışkanlığı pek yoktur oda 2-3 tane vardır şehir içi minibüs servisleri akşam 19:30 gibi bitiyor, 19:30’ dan sonra hastaneye gidip gelecek özellikle yaşlılarımız ve engellilerimiz çok zorlanıyorlar bu konuyla ilgili böyle belediyemizin geliştirdiği bir proje günde yaklaşık 18 ile 20 engelli hastamızı taşıyoruz gayet tüm halkımız memnun  çok anlamlı bir proje oldu."

Sosyal alanda da meslek edindirme kurslarının çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Şimdi biz istihdam sorunu var diyoruz ama istihdamı sağlarken de bizim iş adamlarından aldığımız öneriler arasında kafiyeli eleman olmaması çok büyük sorun. Gölbaşımız için Halk eğitimimiz ile birlikte iş birliği içerisinde inşallah önce meslek edindirme kurslarını aktive hale getireceğiz."dedi.

-"İHTİYAÇ FAZLASI KIYAFET VE OYUNCAK MAĞAZASI AÇILACAK"

Başkan Yıldırım, sosyal dayanışma projesi kapsamında evlerde giyilmeyen ihtiyaç fazlası giyeceklerle ilgili bir mağaza açmayı planladıklarını belirterek,  "Bu mağazamızda bay, bayan giysileri ayakkabıları, çocuk elbiseleri ve çocuk oyuncakları olacak. Gittiğimiz yerlerde bazen görüyoruz, bir oda dolusu oyuncak var çocuğun kullanmıyor. Yakın zamanda bu oyuncakları değerlendireceğimiz ve giyecek ihtiyaçlarını karşılayacak bir mağaza açacağız."şeklinde konuştu.

Mağazayı vatandaşların incinmeden rahatlıkla girip çıkabileceği bir mekanda açmayı planladıklarını anlatan Yıldırım, "15 ile 20 gün içinde bu mağazayı da özellikle bir ara sokakta oraya girecek vatandaşımızda incinmeden  girsin çıksın, buraya gelen elbiseler tabi  tıka basa doldurulup pazar usulü dağıtılmayacak, gelen elbiseler yıkanacak ütülenecek gömlekler gömlek reyonuna, oyuncaklar oyuncak reyonuna gibi mağazadan alış veriş yapıyormuş gibi hissedecek vatandaşlarımız."dedi.

- SEMT PAZARINA KREŞ AÇILACAK

Kadınlar çocuklarıyla pazar alışverişini rahat yapabilmeleri için, mevcut 2 pazar yerine kreş açma projelerinin bulunduğunu aktaran Başkan Yıldırım, "40 -50 metre karelik salon bulup cumartesi günleri bizim pazarlarımız bu alanlara eğitici birkaç oyuncaklar koyarak, pazara gelen hanımefendinin çocuğunu alışveriş yaparken kreş tarzı bu ortama bırakabilecek. Alışverişlerini yaptık dan sonra çocuğunu alıp öyle gidecek, çocuğunu huzurla bırakacak bir ortam yapacağız. Eğitimi esas alınmak kaydıyla buna benzer projelerimiz var paramız olmadığı için pahada az ama çok insana dokunan şeyle yansıtacağız."diye konuştu.

- SORUNLAR İLK ETAPTA, ÇÖZÜM MERKEZİNDE ÇÖZÜLECEK

Başkan Yıldırım, vatandaş her sorununu makama gelerek çözmeye çalıştığına işaret etti.

Belediyenin her şeyi ile tüm Gölbaşı'lılara ait olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Örneğin vatandaşımızın vidanjöre ihtiyacı var, 'başkanım bana vidanjör lazım' diye makamıma geliyor. Vidanjör herkesin hakkı belediyemizin her şeyi tüm Gölbaşı'lı ailemize ait vidanjör talebinde bulundun verilmedi de mi makamıma geliyorsun diyorum vatandaşa, 'hayır' diyor direk benden talep ediyor. Çözüm merkezi bunun için çok önemli, vidanjör talebi çözüm merkezinden karşılanacaktır, sorunlar çözüm merkezi üzerinden çözülecek adı üzerinde çözüm merkezi. Biz biraz daha belediye başkanlığının işine gücüne bakmasıyla alakalı. Bizim için en esas tarafı o. Vatandaşımızın da alışması zaman alacak ancak, çözüm merkezi ile kaldırım sorunu, yol sorunu, iş başvuruları derken o yoğunluğu hafifletmiş olacağız. Sonrasında da çözüm merkezi üzerinden bu konulara çözüm üreteceğiz inşallah."

Hijyen konusuna da değinen Yıldırım, zabıtaların  fırınları özellikle çok sıkı bir şekilde denetlemeye devam edeceklerini belirterek, toplumu hijyen konusunda daha iyi bir yere getireceklerini kaydetti.

-BELEDİYE İLE GÖLBAŞI ESNAFI EL ELE

Göreve gelirken 35 bin nüfuslu bir aile olduklarını daima dile getiren Başkan Yıldırım, "Belediye bütçesinin yeterli olmaması nedeniyle "Hastane Taksi  projesi için Gölbaşılı esnaflardan belediyeye bir araç almalarını talep ettik, bu araçla 'Hastane Taksi' projesini gerçekleştirelim dedik, esnaflarımızın her birinden Allah razı olsun aralarında topladıkları para ile aldıkları o aracı belediyemize hibe ettiler. Şimdi bu konuyu biraz daha açmak istiyorum. Gölbaşı belediyesi veya her hangi bir belediye bu şehirde yaşayan insanların mülkü, onların malı, benim bir kamyonum ne kadar az yakıt tüketirse  bu vatandaşımızın karına, bir kamyonumuz ne kadar az yıpranırsa bu hepimizin karına olacaktır."

 Yıldırım, belediyedeki her şeyin herkesin ortak malı olarak görmesini istediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Benim birinci derdim bu konuda toplumumuzun hassasiyet göstermesi sen çöpünü dağınık atarsan temizlik kamyonu biraz daha fazla yakıt harcar daha fazla personel çalıştırmak icap eder  buda sonuç da bizim bütçemizden çıkıyor. Temizlik hizmetlerinde yapacağımız doğru davranışlarla ayda en az 15 bin TL akaryakıttan kar edeceğiz bundan eminim o 15 bin TL karımızı da pazara gelecek hanımefendi için kuracağımız kreşe harcasak daha uygun hale gelir, daha ekonomik olur ve tasarruf yapılır."

Adıyaman - Gölbaşı Minibüs Kooparatif  Başkanından gelen zammın öğrencilere yansıtmamaları için görüş beyan ettiğini sözlerine ekleyen Yıldırım, "Şimdi sağ olsunlar onlarda kırmadılar bizi 1.5 ay boyunca zamsız ücret aldılar. Tabi ben de bunun karşılığında otogan çıkış ücretlerini onların istediği şekle getirdim."dedi.

Başkan Yıldırım, Gölbaşılıların, belediyecilik anlamında, şehir anlamında sabah uyandıklarında çok mutlu uyanmalarının en büyük hayali olduğunu belirterek, bunu gerçekleştireceklerine inandığını kaydetti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha